Gyors körtés süti
A személyes kedvencem ez a gyors körtés süti. Az édes és tart körte, az illatos fahéjas sütemény és a világ legfinomabb porcukor feloldása fantasztikusan működik együtt. Tökéletes pihenés egy hosszú nap után, vagy a hétvégén, amikor kényeztetni akarom magam és a családomat.
Hozzávalók
- 4 ks nagy körte, megtisztítva kicsumázva és vékonyan felszeletelve
- 220 g liszt
- 100 g cukor
- 2 tojás
- 60 ml olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 120 ml tej
- porcukor a tálaláshoz
Eljárás
Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vegyük elő a tepsit és olajozzuk meg, vagy tegyünk bele sütőpapírt.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a fahéjat. Ez az alapja a tésztának.
Egy kisebb tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá az olajat és a tejet. Ügyeljünk arra, hogy a tojások teljesen fel legyenek verve, mielőtt hozzáadjuk a többi folyadékot.
Adjuk a folyékony hozzávalókat a szárazakhoz, és keverjük össze, amíg sima tésztát nem kapunk.
Rendezzük el a felvágott körtéket a tepsiben, majd öntsük rá a tésztát.
Süssük a sütit a sütőben 25 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz, és ha a beleszúrt fogvájó tiszta nem lesz.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a sütit lehűlni, majd szórjuk meg porcukorral.
Tálaljuk meleg vagy szobahőmérsékletű sütit - nagy sikere lesz!