Gyors szilvás lepény
Egy igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom szilvás lepény receptjét szeretném megosztani veletek. A mi családunk kedvence a szilvás szezonban, és remélem, a tiétek is az lesz. Néhány éve fedeztem fel ezt a receptet, és azóta rendszeres vendég a családi összejöveteleken. Próbáljátok ki ti is, garantálom, nem fogtok csalódni!
Hozzávalók
- 500 g szilva
- 200 g liszt
- 120 g cukor
- 120 g vaj
- 2 tojás
- 1 Csomag sütőpor
- csipet só
- 1 teáskanál Fahéj
- cukor a tetejére
- Vaj a tepsibe
Eljárás
A lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a fahéjat. A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a tojásokat. Ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz adjuk, és alaposan összedolgozzuk.
A tésztát szilikonos vagy kivajazott, kilisztezett tepsi aljára simítjuk. A szilvákat a tetejére szórjuk, majd megszórjuk egy kis cukorral.
175°C-ra előmelegített sütőben, közepes szinten, 30 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz. Fontos, hogy ne süssük túl, mert kiszáradhat.
Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk picit hűlni, majd szeleteljük fel, és tálaljuk. Jól illik hozzá egy kis tejszínhab vagy vaníliafagylalt is.