HIRDETŐ

Gyors szilvás lepény

Egy igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom szilvás lepény receptjét szeretném megosztani veletek. A mi családunk kedvence a szilvás szezonban, és remélem, a tiétek is az lesz. Néhány éve fedeztem fel ezt a receptet, és azóta rendszeres vendég a családi összejöveteleken. Próbáljátok ki ti is, garantálom, nem fogtok csalódni!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g szilva Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 120 g cukor Hozzáadott
  • 120 g vaj Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • cukor a tetejére Hozzáadott
  • Vaj a tepsibe Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a fahéjat. A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a tojásokat. Ezt a keveréket a száraz hozzávalókhoz adjuk, és alaposan összedolgozzuk.

2. Lépés

A tésztát szilikonos vagy kivajazott, kilisztezett tepsi aljára simítjuk. A szilvákat a tetejére szórjuk, majd megszórjuk egy kis cukorral.

3. Lépés

175°C-ra előmelegített sütőben, közepes szinten, 30 percig sütjük, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz. Fontos, hogy ne süssük túl, mert kiszáradhat.

4. Lépés

Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk picit hűlni, majd szeleteljük fel, és tálaljuk. Jól illik hozzá egy kis tejszínhab vagy vaníliafagylalt is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új