HIRDETŐ
Forrás: Svariophoto from Getty Images Signature
Gyors tavaszi minestrone
Ez a gyors és könnyű változata az olasz klasszikusnak, a minestrone levesnek tökéletes tavaszi vacsorának. Sok zöldséggel, babban és friss fűszernövényekkel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 darab répa
- 2 darab közepes fehérrépa
- 2 Fej fokhagyma
- 400 Gram cannellini bab konzerv
- 400 Gram cukkini
- 200 Gram borsó
- 200 Gram tészta
- 800 ml zöldségleves alap
- 1 darab citrom
- 20 Gram friss bazsalikom levelek
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 mokka kanál őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Melegítsd elő a nagy méretű lábasodat közepes hőfokon, majd adj hozzá két evőkanál olívaolajat.
2. Lépés
Hámozd meg és aprítsd fel a répát, a fehérrépát és a fokhagymát, majd add hozzá az olajhoz és dinszteld 5 percig.
3. Lépés
Öntsd a lábasba a zöldségleves alapját és hozzáadod a babot, cukkiniket, borsót és a tésztát.
4. Lépés
Forrald fel a levest és főzd kb. 15 percig, amíg a tészta és zöldségek is megpuhulnak.
5. Lépés
Ízesítsd sóval, frissen őrölt fekete borssal és citromlével.
6. Lépés
Mielőtt tálalnád, szórd meg friss bazsalikom levelekkel.