Forrás: Pixabay: ailinder
Gyors vadas mártás
A gyors vadas mártás az egyik kedvenc receptem, amit legtöbbször akkor készítek, amikor valami könnyű, egyszerű, mégis ízletes és tápláló ételre vágyom. Az elkészítése gyors és egyszerű, és a családom minden tagja egyszerűen imádja.
Hozzávalók
- 500 g sertéslapocka
- 400 ml barna sör
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál erős pista
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 150 g leveszöldség
- 1 evőkanál borsszerű fűszer
Eljárás
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, közepes lángon. Hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát, és addig pirítjuk időnként megkeverve, amíg aranybarnára nem sül. Itt fontos megjegyeznem, hogy az aranybarna hagyma adja meg a mártás gazdag ízét, és ez alapja lesz a többi hozzávaló ízének is.
Hozzáadunk a húsokat és sütjük őket a hagymás olajon mindkét oldalukon. Megszórjuk a liszttel, borssal, sóval, fűszerekkel, majd felöntjük a sörrel és a zöldségekkel.
Fedő alatt főzzük a húsokat, amíg megpuhulnak. Ez alatt az idő alatt folyamatosan ellenőrizzük, és ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet.
Amikor a húsok megpuhultak, lekapjuk a fedőt és addig főzzük még a mártást, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá az erős pistát.
Tálalhatjuk tésztával, rizzsel vagy akár burgonyapürével is.