HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ailinder

Gyors vadas mártás

A gyors vadas mártás az egyik kedvenc receptem, amit legtöbbször akkor készítek, amikor valami könnyű, egyszerű, mégis ízletes és tápláló ételre vágyom. Az elkészítése gyors és egyszerű, és a családom minden tagja egyszerűen imádja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéslapocka Hozzáadott
  • 400 ml barna sör Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál erős pista Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 150 g leveszöldség Hozzáadott
  • 1 evőkanál borsszerű fűszer Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, közepes lángon. Hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát, és addig pirítjuk időnként megkeverve, amíg aranybarnára nem sül. Itt fontos megjegyeznem, hogy az aranybarna hagyma adja meg a mártás gazdag ízét, és ez alapja lesz a többi hozzávaló ízének is.

2. Lépés

Hozzáadunk a húsokat és sütjük őket a hagymás olajon mindkét oldalukon. Megszórjuk a liszttel, borssal, sóval, fűszerekkel, majd felöntjük a sörrel és a zöldségekkel.

3. Lépés

Fedő alatt főzzük a húsokat, amíg megpuhulnak. Ez alatt az idő alatt folyamatosan ellenőrizzük, és ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet.

4. Lépés

Amikor a húsok megpuhultak, lekapjuk a fedőt és addig főzzük még a mártást, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá az erős pistát.

5. Lépés

Tálalhatjuk tésztával, rizzsel vagy akár burgonyapürével is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek