HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ailinder

Gyors vadas mártás

A gyors vadas mártás az egyik kedvenc receptem, amit legtöbbször akkor készítek, amikor valami könnyű, egyszerű, mégis ízletes és tápláló ételre vágyom. Az elkészítése gyors és egyszerű, és a családom minden tagja egyszerűen imádja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g sertéslapocka Hozzáadott
  • 400 ml barna sör Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 evőkanál erős pista Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 150 g leveszöldség Hozzáadott
  • 1 evőkanál borsszerű fűszer Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, közepes lángon. Hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát, és addig pirítjuk időnként megkeverve, amíg aranybarnára nem sül. Itt fontos megjegyeznem, hogy az aranybarna hagyma adja meg a mártás gazdag ízét, és ez alapja lesz a többi hozzávaló ízének is.

2. Lépés

Hozzáadunk a húsokat és sütjük őket a hagymás olajon mindkét oldalukon. Megszórjuk a liszttel, borssal, sóval, fűszerekkel, majd felöntjük a sörrel és a zöldségekkel.

3. Lépés

Fedő alatt főzzük a húsokat, amíg megpuhulnak. Ez alatt az idő alatt folyamatosan ellenőrizzük, és ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet.

4. Lépés

Amikor a húsok megpuhultak, lekapjuk a fedőt és addig főzzük még a mártást, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá az erős pistát.

5. Lépés

Tálalhatjuk tésztával, rizzsel vagy akár burgonyapürével is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új