Forrás: Pixabay
Gyors vietnami savanyított sárgarépa és daikon zöldség
A vietnami pácolt zöldség, más néven Đồ Chua, egy hagyományos vietnami étel, amely az édes, savanykás és ropogós íz tökéletes egyensúlyát kínálja. Ez a finomság leginkább köretként, snackként vagy vietnami Banh Mi szendvicsben tálalható.
Hozzávalók
- 2 Nagy sárgarépa, lereszelve
- 1 Nagy daikon retek, juliennel vágva
- 4 csészék Víz
- 1 csésze fehér ecet
- 1 csésze Kristálycukor
- 1 evőkanál Kóser só
Eljárás
Kezdje a zöldségek előkészítésével. A sárgarépát és a daikon retket hámozzuk meg, és szeleteljük fel, majd tegyük félre.
Egy nagy lábosban keverjük össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót. Forraljuk fel ezt a keveréket közepes lángon, időnként megkeverve.
Ha a cukor és a só teljesen feloldódott a forrásban lévő vízben, vegye le a lábast a tűzről.
A lereszelt zöldségeket merítse a lábasban lévő páclevesbe. Ügyeljen arra, hogy az összes zöldséget ellepje a folyadék.
Hagyja a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni. Ha kihűlt, tegye át a savanyított zöldségeket és a savanyúságot egy üvegbe.
Fedje le az üveget, és fogyasztás előtt legalább 24 órán át tárolja a hűtőben. A zöldségek annál ízletesebbek lesznek, minél tovább pácoljuk őket. A vietnami savanyított zöldségeket akár egy hónapig is tárolhatja a hűtőben.