HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gyors vietnami savanyított sárgarépa és daikon zöldség

A vietnami pácolt zöldség, más néven Đồ Chua, egy hagyományos vietnami étel, amely az édes, savanykás és ropogós íz tökéletes egyensúlyát kínálja. Ez a finomság leginkább köretként, snackként vagy vietnami Banh Mi szendvicsben tálalható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 Nagy sárgarépa, lereszelve Hozzáadott
  • 1 Nagy daikon retek, juliennel vágva Hozzáadott
  • 4 csészék Víz Hozzáadott
  • 1 csésze fehér ecet Hozzáadott
  • 1 csésze Kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Kóser só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdje a zöldségek előkészítésével. A sárgarépát és a daikon retket hámozzuk meg, és szeleteljük fel, majd tegyük félre.

2. Lépés

Egy nagy lábosban keverjük össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót. Forraljuk fel ezt a keveréket közepes lángon, időnként megkeverve.

3. Lépés

Ha a cukor és a só teljesen feloldódott a forrásban lévő vízben, vegye le a lábast a tűzről.

4. Lépés

A lereszelt zöldségeket merítse a lábasban lévő páclevesbe. Ügyeljen arra, hogy az összes zöldséget ellepje a folyadék.

5. Lépés

Hagyja a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni. Ha kihűlt, tegye át a savanyított zöldségeket és a savanyúságot egy üvegbe.

6. Lépés

Fedje le az üveget, és fogyasztás előtt legalább 24 órán át tárolja a hűtőben. A zöldségek annál ízletesebbek lesznek, minél tovább pácoljuk őket. A vietnami savanyított zöldségeket akár egy hónapig is tárolhatja a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új