HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gyors vietnami savanyított sárgarépa és daikon zöldség

A vietnami pácolt zöldség, más néven Đồ Chua, egy hagyományos vietnami étel, amely az édes, savanykás és ropogós íz tökéletes egyensúlyát kínálja. Ez a finomság leginkább köretként, snackként vagy vietnami Banh Mi szendvicsben tálalható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 Nagy sárgarépa, lereszelve Hozzáadott
  • 1 Nagy daikon retek, juliennel vágva Hozzáadott
  • 4 csészék Víz Hozzáadott
  • 1 csésze fehér ecet Hozzáadott
  • 1 csésze Kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Kóser só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Kezdje a zöldségek előkészítésével. A sárgarépát és a daikon retket hámozzuk meg, és szeleteljük fel, majd tegyük félre.

2. Lépés

Egy nagy lábosban keverjük össze a vizet, az ecetet, a cukrot és a sót. Forraljuk fel ezt a keveréket közepes lángon, időnként megkeverve.

3. Lépés

Ha a cukor és a só teljesen feloldódott a forrásban lévő vízben, vegye le a lábast a tűzről.

4. Lépés

A lereszelt zöldségeket merítse a lábasban lévő páclevesbe. Ügyeljen arra, hogy az összes zöldséget ellepje a folyadék.

5. Lépés

Hagyja a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni. Ha kihűlt, tegye át a savanyított zöldségeket és a savanyúságot egy üvegbe.

6. Lépés

Fedje le az üveget, és fogyasztás előtt legalább 24 órán át tárolja a hűtőben. A zöldségek annál ízletesebbek lesznek, minél tovább pácoljuk őket. A vietnami savanyított zöldségeket akár egy hónapig is tárolhatja a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek