HIRDETŐ
Forrás: PatrikSlezak from Getty Images
Gyümölcsös sütemény zselatinnal
Finom gyümölcsös sütemény zselatinnal, amely tökéletes választás, ha édesre vágysz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
Hull:
- 4 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 100 ml olaj
- 100 ml víz
- 1 db sütőpor
- 200 g sima liszt speciális
Krémes:
- 200 ml Tejszínhab
- 400 g tejföl
- 250 g mascarpone
- 1 db Zselatin
- 3 db Aranykalász
- Gyümölcs kompót
- 2 db Sodrók
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
Elkészítjük a tésztát. A tojássárgáját összekeverjük a kristálycukorral.
2. Lépés
Ezután hozzáadjuk az olajat és a vizet.
3. Lépés
Általában 175°C-on sütjük körülbelül 20 percig.
4. Lépés
Krém: felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a savanyú tejszínt, a mascarponét és a stabilizátort.
5. Lépés
Krémet kennünk a tésztára.
6. Lépés
A krémre gyümölcsöt helyezünk.
7. Lépés
Zselatin: a kompótlevet kiegészítjük vízzel vagy gyümölcslével 800 ml-re.
8. Lépés
Adjunk hozzá 3 arany kalászt és főzzünk sűrű kását, amit hagyjunk egy ideig hűlni.
9. Lépés
A zselatint a torta tetejére öntjük, és hagyjuk megszilárdulni a hűtőben.