HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GEmlQVvgTc8XkgmZaMQF/879af4a0e175eb1a4908e44047f086.jpeg)
Habkönnyű répatorta
Gyors és egyszerű recept egészségesebb süteményhez
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
tészta
- 220 g sárgarépa
- 150 ml kefir
- 50 ml olaj
- 2 db tojás
- 120 g Simlis tönkölyliszt
- 30 g Fehérje vagy liszt
- 50 g Erythritol édesítőszer
- 1⁄2 csomagok sütőpor
- 2 tk őrölt fahéj
- 1⁄2 tk szárított narancshéj
Mártás
- 100 g tejföl
- 1⁄2 csomagok Vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- vanília aroma
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Egy tálban összekeverjük a tojásokat a kefírrel és az olajjal.
2. Lépés
A tisztított répát összekeverjük (vagy lereszeljük) és hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat.
3. Lépés
A tésztát egy kis, sütőpapírral bélelt formába öntjük. 180 fokon sütjük 27-30 percig. A sütés után hagyjuk kihűlni.
4. Lépés
Az öntethez keverjük össze az összes hozzávalót, és kenjük el a kihűlt tortán.