HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ChristopherPluta

Hagymakrémleves recept

A hagymakrémleves az egyik személyes kedvencem. Már hosszú évek óta készítem, és ez idő alatt sikerült tökélyre fejlesztenem a receptet. Az aromás, párolt hagyma, a krémes állag és a friss fűszerek mind tökéletesen harmóniában vannak egy tányér levesben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l csirkealaplé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • frissen őrölt bors Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy nagy méretű lábosban hevítsük fel a vajat és az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, majd alacsony hőfokon, időnként megkeverve pároljuk, míg a hagyma megpuhul és aranybarnára karamellizálódik (kb. 20 perc). Ezután szórjuk rá a cukrot és a további párolás során vigyázzunk, hogy ne égjen oda a hagyma, hiszen így keserűvé válhat.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a lisztet, és alaposan keverjük el a hagymával. Pár percig pirítsuk a lisztes hagymát, míg meg nem jelenik egy enyhe pirított liszt illat. Én ezt az eljárást szoktam alkalmazni a többi krémlevesnél is, ez adja meg a levesnek a krémes állagát.

3. Lépés

Tálaláskor melegen, a tetejére hintett friss petrezselyemmel kínáljuk. A petrezselyem nem csak dísz, hanem rendkívül jól illik az ételhez, így ne hagyja ki! Egy friss, ropogós bagett is nagyon jól illik hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek