HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ChristopherPluta

Hagymakrémleves recept

A hagymakrémleves az egyik személyes kedvencem. Már hosszú évek óta készítem, és ez idő alatt sikerült tökélyre fejlesztenem a receptet. Az aromás, párolt hagyma, a krémes állag és a friss fűszerek mind tökéletesen harmóniában vannak egy tányér levesben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 6 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 l csirkealaplé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • frissen őrölt bors Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Egy nagy méretű lábosban hevítsük fel a vajat és az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, majd alacsony hőfokon, időnként megkeverve pároljuk, míg a hagyma megpuhul és aranybarnára karamellizálódik (kb. 20 perc). Ezután szórjuk rá a cukrot és a további párolás során vigyázzunk, hogy ne égjen oda a hagyma, hiszen így keserűvé válhat.

2. Lépés

Ezután adjuk hozzá a lisztet, és alaposan keverjük el a hagymával. Pár percig pirítsuk a lisztes hagymát, míg meg nem jelenik egy enyhe pirított liszt illat. Én ezt az eljárást szoktam alkalmazni a többi krémlevesnél is, ez adja meg a levesnek a krémes állagát.

3. Lépés

Tálaláskor melegen, a tetejére hintett friss petrezselyemmel kínáljuk. A petrezselyem nem csak dísz, hanem rendkívül jól illik az ételhez, így ne hagyja ki! Egy friss, ropogós bagett is nagyon jól illik hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új