HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/a9VCLmBRcvyizpoApsYX/224398c1146d918f82bae1c825a91f.jpeg)
Hagymaleves egyszerűen
Finom leves és mégis gyorsan és olcsón elkészíthető.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 6 db Nagy hagymák
- olaj
- 150 ml fehérbor
- 20 g sima liszt speciális
- 800 ml víz
- Só
- Fűszerek
- őrölt kurkuma
- Reszelt sajt
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A hagymát szeletekre vágjuk és olajon pároljuk 5 percig. Meglocsoljuk borral, jól összekeverjük és tovább pároljuk, amíg a bor el nem párolog. Majd megszórjuk liszttel, alaposan összekeverjük és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá őrölt kurkumát a szép szín miatt.
2. Lépés
Főzzük kb. 20 percig, vagy amíg a hagyma teljesen puhává nem válik. Reszelt sajttal és krutonokkal vagy pirítós kenyérrel tálaljuk.