HIRDETŐ

Hagymás resztelt máj

Ez a hagyományos magyar étel egyszerű, de ízletes. A májat vöröshagymával pároljuk, ami gyönyörűen kiegészíti az ízét. Tálaljuk friss kenyérrel vagy petrezselymes burgonyával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Borjúmáj Hozzáadott
  • 2 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek étolaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Készítsük elő az alapanyagokat: a májat mossuk meg, majd szeleteljük fel. A hagymákat pucoljuk meg és vágjuk szeletekre.

2. Lépés

Egy teflon serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a szeletelt vöröshagymát. Pároljuk 5-7 percig, míg a hagyma üveges nem lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a májat a hagymához, majd alacsony hőfokon pároljuk 20 percig, míg a máj megsül. Közben adjuk hozzá a fokhagymát és fűszerezzük sóval és borssal.

4. Lépés

Amikor kész, tálaljuk friss kenyérrel vagy petrezselymes burgonyával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új