HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Xtendo

Pirított Shimeji gomba

Ez a recept a hétvégi ételek közé tartozik, amikor van időt különleges összetevők beszerzésére és az ízek élvezésére. A pirított shimeji gomba egyszerű, mégis ízletes, és remek kiegészítő a főétkezésekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 200 g shimeji gomba Hozzáadott
  • 2 evőkanál szója szósz Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Az előkészületi idővel kapcsolatban egy kis trükk: a gombákat áztasd be vízbe mielőtt elkezded őket szeletelni, így könnyebben eltávolíthatód az esetlegesen rajtuk lévő föld vagy kosz.

2. Lépés

Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon, majd adj hozzá olívaolajat. Egy érdekes ajánlás a tökéletes pirításhoz: amikor a serpenyő felmelegedett, emeld le a tűzhelyről, hagyd hűlni egy kicsit, majd tedd vissza a láng fölé. Ez megakadályozza, hogy az olaj túl forró legyen, és égetett ízt adjon az ételnek.

3. Lépés

Pirítsd meg a fokhagymát az olajon, sárgára, majd rakd bele a gombát.

4. Lépés

Főzd 10-15 percig, vagy amíg a gomba el nem kezd változni a színén.

5. Lépés

Vegyít hozzá a szója szószt. Ha nem akarsz túl intenzív ízt az ételre, vidd le a lángot legkisebbre, mielőtt hozzáadod.

6. Lépés

Főzd további 2-3 percig, így biztosíthatod, hogy a szója szósz jól áthatja a gombát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák