Forrás: Pixabay: Xtendo
Pirított Shimeji gomba
Ez a recept a hétvégi ételek közé tartozik, amikor van időt különleges összetevők beszerzésére és az ízek élvezésére. A pirított shimeji gomba egyszerű, mégis ízletes, és remek kiegészítő a főétkezésekhez.
Hozzávalók
- 200 g shimeji gomba
- 2 evőkanál szója szósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy gerezd fokhagyma, apróra vágva
Eljárás
Az előkészületi idővel kapcsolatban egy kis trükk: a gombákat áztasd be vízbe mielőtt elkezded őket szeletelni, így könnyebben eltávolíthatód az esetlegesen rajtuk lévő föld vagy kosz.
Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon, majd adj hozzá olívaolajat. Egy érdekes ajánlás a tökéletes pirításhoz: amikor a serpenyő felmelegedett, emeld le a tűzhelyről, hagyd hűlni egy kicsit, majd tedd vissza a láng fölé. Ez megakadályozza, hogy az olaj túl forró legyen, és égetett ízt adjon az ételnek.
Pirítsd meg a fokhagymát az olajon, sárgára, majd rakd bele a gombát.
Főzd 10-15 percig, vagy amíg a gomba el nem kezd változni a színén.
Vegyít hozzá a szója szószt. Ha nem akarsz túl intenzív ízt az ételre, vidd le a lángot legkisebbre, mielőtt hozzáadod.
Főzd további 2-3 percig, így biztosíthatod, hogy a szója szósz jól áthatja a gombát.