HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hagyományos dél-afrikai klasszikus tejes torta

A tejes torta egy hagyományos dél-afrikai desszert, amely egy édes tésztakéregből áll, amelyet krémes tejkeverékkel, fahéjjal és cukorral töltenek meg. Ez a desszert a dél-afrikai kultúra egyik népszerű alapanyaga, általában különleges alkalmakkor fogyasztják, és híres finom ízéről és állagáról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A kéreghez:

  • 2 csészék liszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 12 csésze Cukor Hozzáadott
  • 2 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj, lágyítva Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 4 csészék Tej Hozzáadott
  • 1 csésze Cukor Hozzáadott
  • 2 EL Vaj Hozzáadott
  • 2 EL liszt Hozzáadott
  • 2 EL Kukoricaliszt Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra.

2. Lépés

Egy közepes méretű tálban keverje össze a tészta hozzávalóit, amíg lágy tésztát nem alkotnak. Ezt a tésztát nyomjuk egy 9 hüvelykes pitetál aljára és oldalára.

3. Lépés

Egy nagy lábosban keverjük össze a tejet, a cukrot és a vajat. Főzzük ezeket a hozzávalókat közepes lángon, amíg a cukor feloldódik, és a keverék forró lesz.

4. Lépés

Egy külön tálban keverje simára a lisztet és a kukoricalisztet a tojásokkal. Fokozatosan keverjünk bele egy csésze forró tejet, majd ezt a keveréket állandóan kevergetve öntsük vissza a lábosba.

5. Lépés

Főzzük a tortatölteléket közepes lángon, amíg besűrűsödik és felforr, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vaníliakivonatot.

6. Lépés

Öntsük a tölteléket a tésztába, majd szórjuk meg a tetejét fahéjjal.

7. Lépés

Süsse a tortát az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, vagy amíg a héja aranyszínű nem lesz, és a töltelék meg nem szilárdul.

8. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a tortát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új