Forrás: Freepik
Hagyományos dél-afrikai klasszikus tejes torta
A tejes torta egy hagyományos dél-afrikai desszert, amely egy édes tésztakéregből áll, amelyet krémes tejkeverékkel, fahéjjal és cukorral töltenek meg. Ez a desszert a dél-afrikai kultúra egyik népszerű alapanyaga, általában különleges alkalmakkor fogyasztják, és híres finom ízéről és állagáról.
Hozzávalók
A kéreghez:
- 2 csészék liszt
- 1 tojás
- 1⁄2 csésze Cukor
- 2 kanalak sütőpor
- 1⁄2 csésze Sótlan vaj, lágyítva
A töltelékhez:
- 4 csészék Tej
- 1 csésze Cukor
- 2 EL Vaj
- 2 EL liszt
- 2 EL Kukoricaliszt
- 4 Tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180 fokra.
Egy közepes méretű tálban keverje össze a tészta hozzávalóit, amíg lágy tésztát nem alkotnak. Ezt a tésztát nyomjuk egy 9 hüvelykes pitetál aljára és oldalára.
Egy nagy lábosban keverjük össze a tejet, a cukrot és a vajat. Főzzük ezeket a hozzávalókat közepes lángon, amíg a cukor feloldódik, és a keverék forró lesz.
Egy külön tálban keverje simára a lisztet és a kukoricalisztet a tojásokkal. Fokozatosan keverjünk bele egy csésze forró tejet, majd ezt a keveréket állandóan kevergetve öntsük vissza a lábosba.
Főzzük a tortatölteléket közepes lángon, amíg besűrűsödik és felforr, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vaníliakivonatot.
Öntsük a tölteléket a tésztába, majd szórjuk meg a tetejét fahéjjal.
Süsse a tortát az előmelegített sütőben kb. 25-30 percig, vagy amíg a héja aranyszínű nem lesz, és a töltelék meg nem szilárdul.
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni a tortát.