HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hagyományos diófélék nélküli Lecsó Tésztával

Ez a magyar gasztronómia egyik alapja, diófélék nélküli étel, amelyet könnyű elkészíteni és ízletes. A lecsó egy hagyományos magyar recept, amit tésztával szolgálnak fel az extra textúra érdekében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 2 ks zöld kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál édes paprika Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 200 g sertéstartomány Hozzáadott
  • 1 Csomag tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Vágja fel a hagymát és a paprikát. A paprikát vágja hosszú csíkokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítse fel az olajat, majd adj hozzá hagymát, sót, paprikát és a cukrot. Dinsztelje 5 percig.

3. Lépés

Adjon hozzá sertéstartományt a serpenyőbe, és főzze további 5 percig.

4. Lépés

Adja hozzá a felvágott paradicsomot. Főzze lefedve, alacsony lángon, kb. 1 órán keresztül, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Közben főzze meg a tésztát a csomagolás utasításait követve.

6. Lépés

Amikor a tészta és a lecsó is kész, öntse a tésztát a lecsóba, és jól keverje össze.

7. Lépés

Tálalja forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új