HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hagyományos diófélék nélküli Lecsó Tésztával

Ez a magyar gasztronómia egyik alapja, diófélék nélküli étel, amelyet könnyű elkészíteni és ízletes. A lecsó egy hagyományos magyar recept, amit tésztával szolgálnak fel az extra textúra érdekében.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 4 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 2 ks zöld kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 teáskanál édes paprika Hozzáadott
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 200 g sertéstartomány Hozzáadott
  • 1 Csomag tészta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Vágja fel a hagymát és a paprikát. A paprikát vágja hosszú csíkokra.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítse fel az olajat, majd adj hozzá hagymát, sót, paprikát és a cukrot. Dinsztelje 5 percig.

3. Lépés

Adjon hozzá sertéstartományt a serpenyőbe, és főzze további 5 percig.

4. Lépés

Adja hozzá a felvágott paradicsomot. Főzze lefedve, alacsony lángon, kb. 1 órán keresztül, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Közben főzze meg a tésztát a csomagolás utasításait követve.

6. Lépés

Amikor a tészta és a lecsó is kész, öntse a tésztát a lecsóba, és jól keverje össze.

7. Lépés

Tálalja forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek