HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Hagyományos diófélék nélküli Lecsó Tésztával
Ez a magyar gasztronómia egyik alapja, diófélék nélküli étel, amelyet könnyű elkészíteni és ízletes. A lecsó egy hagyományos magyar recept, amit tésztával szolgálnak fel az extra textúra érdekében.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 Fej hagyma
- 4 Közepes paradicsom
- 2 ks piros kaliforniai paprika
- 2 ks zöld kaliforniai paprika
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál édes paprika
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 200 g sertéstartomány
- 1 Csomag tészta
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Vágja fel a hagymát és a paprikát. A paprikát vágja hosszú csíkokra.
2. Lépés
Egy nagy serpenyőben hevítse fel az olajat, majd adj hozzá hagymát, sót, paprikát és a cukrot. Dinsztelje 5 percig.
3. Lépés
Adjon hozzá sertéstartományt a serpenyőbe, és főzze további 5 percig.
4. Lépés
Adja hozzá a felvágott paradicsomot. Főzze lefedve, alacsony lángon, kb. 1 órán keresztül, amíg a zöldségek megpuhulnak.
5. Lépés
Közben főzze meg a tésztát a csomagolás utasításait követve.
6. Lépés
Amikor a tészta és a lecsó is kész, öntse a tésztát a lecsóba, és jól keverje össze.
7. Lépés
Tálalja forrón.