HIRDETŐ

Forrás: fotoedu from Getty Images

Hagyományos eperlekvár

Az eperdzsem vegyszermentes változata tökéletes választás azok számára, akik szeretnék elkerülni az élelmiszerekben található vegyi anyagokat, és előnyben részesítik a természetes ízeket. Ez a recept rendkívül egyszerű, és élvezheti a finom, házi készítésű dzsem ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 500 g Friss eper Hozzáadott
  • 200 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk le a szamócákat folyó víz alatt, majd használjon konyhai törlőkendőt a szárításukhoz.

2. Lépés

Válassza ki a szárakat és vágja a szamócát apró darabokra.

3. Lépés

Tegye a szamócát a fazékba és adjon hozzá cukrot.

4. Lépés

Adjon hozzá citromlevet és alaposan keverje össze.

5. Lépés

Tegye a fazekat mérsékelt tűzre és időnként kevergetve hagyja a keveréket főzni 25-30 percig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik és a keverék körülbelül meg nem duplázódik. Távolítsa el az esetleges habot.

6. Lépés

Az elkészült lekvárt öntsék meleg sterilizált befőttesüvegekbe, és jól zárják le.

7. Lépés

Öntsön vizet a fazékba, és főzze a lekváros poharakat ebben a vízfürdőben legalább 10 percig. Majd hagyja őket lehűlni, és tárolja a hűtőszekrényben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új