HIRDETŐ

Forrás: fotoedu from Getty Images

Hagyományos eperlekvár

Az eperdzsem vegyszermentes változata tökéletes választás azok számára, akik szeretnék elkerülni az élelmiszerekben található vegyi anyagokat, és előnyben részesítik a természetes ízeket. Ez a recept rendkívül egyszerű, és élvezheti a finom, házi készítésű dzsem ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 500 g Friss eper Hozzáadott
  • 200 g barna cukor Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk le a szamócákat folyó víz alatt, majd használjon konyhai törlőkendőt a szárításukhoz.

2. Lépés

Válassza ki a szárakat és vágja a szamócát apró darabokra.

3. Lépés

Tegye a szamócát a fazékba és adjon hozzá cukrot.

4. Lépés

Adjon hozzá citromlevet és alaposan keverje össze.

5. Lépés

Tegye a fazekat mérsékelt tűzre és időnként kevergetve hagyja a keveréket főzni 25-30 percig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik és a keverék körülbelül meg nem duplázódik. Távolítsa el az esetleges habot.

6. Lépés

Az elkészült lekvárt öntsék meleg sterilizált befőttesüvegekbe, és jól zárják le.

7. Lépés

Öntsön vizet a fazékba, és főzze a lekváros poharakat ebben a vízfürdőben legalább 10 percig. Majd hagyja őket lehűlni, és tárolja a hűtőszekrényben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek