Forrás: fotoedu from Getty Images
Hagyományos eperlekvár
Az eperdzsem vegyszermentes változata tökéletes választás azok számára, akik szeretnék elkerülni az élelmiszerekben található vegyi anyagokat, és előnyben részesítik a természetes ízeket. Ez a recept rendkívül egyszerű, és élvezheti a finom, házi készítésű dzsem ízét.
Hozzávalók
- 500 g Friss eper
- 200 g barna cukor
- 1 citrom
Eljárás
Mossuk le a szamócákat folyó víz alatt, majd használjon konyhai törlőkendőt a szárításukhoz.
Válassza ki a szárakat és vágja a szamócát apró darabokra.
Tegye a szamócát a fazékba és adjon hozzá cukrot.
Adjon hozzá citromlevet és alaposan keverje össze.
Tegye a fazekat mérsékelt tűzre és időnként kevergetve hagyja a keveréket főzni 25-30 percig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik és a keverék körülbelül meg nem duplázódik. Távolítsa el az esetleges habot.
Az elkészült lekvárt öntsék meleg sterilizált befőttesüvegekbe, és jól zárják le.
Öntsön vizet a fazékba, és főzze a lekváros poharakat ebben a vízfürdőben legalább 10 percig. Majd hagyja őket lehűlni, és tárolja a hűtőszekrényben.