Forrás: facebook
Hagyományos tartalmas Rakott csülök
A rakott csülök egy hagyományos magyar étel, amelyben összegyúrjuk a főzött csülök előnyeit és a valódi házi íz világát. Egy tartalmas és laktató fogás, amely alapjaiból adódóan tökéletes választás egy ünnepi menüsor részeként vagy akár az ebédasztalra hétköznapokon.
Hozzávalók
- 2 kg főzött csülök
- 5 Fej vöröshagyma
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál őrölt bors
- 1 evőkanál só
- 1 Csomag tejföl
- 2 tojás
- 10 dkg reszelt ementáli sajt
Eljárás
A csülköket megfőzzük. Ha már puhák, levesszük a csontját, majd a húst és a zselés részt apróra vágjuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és zsírban üvegesre pirítjuk, majd fűszerpaprikával, borssal és sóval fűszerezzük.
Egy nagy tűzálló tálba rétegezzük a húst és a hagymát, majd a tetejére ráöntjük a tejfölből és tojásból készült öntetet.
Durvára reszeljük az ementáli sajtot és szórjuk a tetejére.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C-on) sütjük kb. 30 percig, míg a sajt szép pirosra nem pirul.
Az elkészült ételt tálaljuk zöldséges körettel, savanyúsággal.