HIRDETŐ

Forrás: facebook

Hagyományos tartalmas Rakott csülök

A rakott csülök egy hagyományos magyar étel, amelyben összegyúrjuk a főzött csülök előnyeit és a valódi házi íz világát. Egy tartalmas és laktató fogás, amely alapjaiból adódóan tökéletes választás egy ünnepi menüsor részeként vagy akár az ebédasztalra hétköznapokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg főzött csülök Hozzáadott
  • 5 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 evőkanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 Csomag tejföl Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A csülköket megfőzzük. Ha már puhák, levesszük a csontját, majd a húst és a zselés részt apróra vágjuk.

2. Lépés

A vöröshagymát felaprítjuk és zsírban üvegesre pirítjuk, majd fűszerpaprikával, borssal és sóval fűszerezzük.

3. Lépés

Egy nagy tűzálló tálba rétegezzük a húst és a hagymát, majd a tetejére ráöntjük a tejfölből és tojásból készült öntetet.

4. Lépés

Durvára reszeljük az ementáli sajtot és szórjuk a tetejére.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180°C-on) sütjük kb. 30 percig, míg a sajt szép pirosra nem pirul.

6. Lépés

Az elkészült ételt tálaljuk zöldséges körettel, savanyúsággal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új