HIRDETŐ

Hagyományos zöldborsófőzelék rántással

A hagyományos zöldborsófőzelék egy ízletes és tápláló magyar étel. Az elkészítése egyszerű kipróbálhatod akár hétköznapi alkalmakkor is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg zöldborsó Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshál olaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 2 dl liter vízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 evőkanál vágott petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először készítsünk elő minden hozzávalót: hámozzuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát, mérjük le a lisztet, a tejfölt és a valamint mossuk meg a zöldborsót.

2. Lépés

Egy lábasban hevítsünk fel 2 evőkanál olajat közepes hőfokon.

3. Lépés

Adjuk hozzá a vöröshagymát és pirítsuk átlátszóvá.

4. Lépés

Keverjük hozzá a lisztet és pirítsuk még 1-2 percig, amíg enyhén barna színű lesz.

5. Lépés

Öntsük hozzá a simára a kevert rántást.

6. Lépés

Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

7. Lépés

Tegyük rá a borsót, öntsük fel vízzel és főzzük közepes lángon kb. 20 percig, vagy amíg a borsó megpuhul.

8. Lépés

Ha besűrűsödött a fözelék tálaljuk és szórjuk meg vágott petrezselyemmel

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új