HIRDETŐ

Forrás: canva

Házi csalamádé

A házi csalamádé egy hagyományos magyar savanyított zöldségkeverék, melynek fő összetevője a paprika. Egyedi íze és látványos színkavalkádja miatt remekül passzol grillezett húsokhoz vagy csak egy könnyű szendvicshoz. Jól zárható üvegben akár több hétig is eltartható, így előre is elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Saláta:

  • 4 ks nagyobb paprika (különböző színű) Hozzáadott
  • 1 ks nagyobb padlizsán Hozzáadott
  • 1 ks nagyobb cukkini Hozzáadott
  • 2 ks közepes nagyságú hagyma Hozzáadott
  • 1 ks közepes nagyságú fehérrépa Hozzáadott
  • 6 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 112 literes jól zárható üveg Hozzáadott

Ecetes lé:

  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 l ecet Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 1 ek Hozzáadott
  • 1 teáskanál egész bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál mustármag Hozzáadott
  • 1 teáskanál kapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a zöldségeket, majd vágjuk félbe a paprikát, távolítsuk el a magházat és a fehér részeket, végül vágjuk cikkekre. A padlizsánt és a cukkinit vágjuk karikákra, a hagymát szeleteljük fel, a fehérrépát reszeljük le, a fokhagymát pedig törjük össze.

2. Lépés

Az ecetes léhez a vizet tegyük fel forrni, majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az egész borsot, az egész mustármagot, a kaprot és a köménymagot.

3. Lépés

Amint a lé felforrt, adjuk hozzá a zöldségeket, és forraljuk össze őket 5-10 percig.

4. Lépés

Miután a zöldségek megfőttek, szűrjük le őket, majd tegyük őket az előkészített jól zárható üvegbe.

5. Lépés

Töltsük fel az üveget a szűrt lével, majd jól zárjuk le. Hagyjuk hűlni, majd tegyük a hűtőbe, ahol legalább 24 órát hagyjuk savanyodni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új