HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Házi édes cseresznyés pite

Ez a házi kéregbe csomagolt friss cseresznyetöltelék ínycsiklandó desszertet süt, amely minden alkalmat élénk cseresznyés bájjal díszít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A pitehéjhoz:

  • 212 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 csésze Sótlan vaj, hideg és kockákra vágva Hozzáadott
  • 0.3 csésze Jeges víz Hozzáadott

A cseresznyés töltelékhez:

  • 4 csészék friss cseresznye, kimagozva Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 4 kanalak kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál sótlan vaj Hozzáadott
  • Egy csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítéséhez a lisztet, a sót és a cukrot néhány másodpercig keverjük össze egy konyhai robotgépben. Adjuk hozzá a vajat, és addig pépesítsük, amíg a keverék durva morzsára hasonlít. Pulzálás közben apránként öntsünk rá jeges vizet, amíg a tészta elkezd összeállni.

2. Lépés

Osszuk a tésztát két részre, lapítsuk korongokká, csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre vagy egy éjszakára.

3. Lépés

Melegítse elő a sütőt 375°F(190°C) hőmérsékletre. Közben elkészítjük a meggytölteléket, és egy nagy tálban összekeverjük a kimagozott meggyet, a kristálycukrot, a kukoricakeményítőt, a vaníliakivonatot, a citromlevet és egy csipet sót. Óvatosan keverjük össze, amíg a cseresznye alaposan bevonja.

4. Lépés

Az egyik kihűlt tésztakorongot lisztezett felületen 12 hüvelykes körré sodorjuk. Illesszük bele egy 9 hüvelykes pitetálba, és vágjuk le a széleket.

5. Lépés

Öntse a meggyes tölteléket a tésztába, szórja meg vajdarabkákkal, és fedje be a második tésztával. Vágjon szellőzőnyílásokat a pitébe, hogy a gőz távozni tudjon, így biztosítva, hogy a pite ne legyen átázott, ezt a trükköt a pitesütés évei alatt tanultam meg.

6. Lépés

Süssük előmelegített sütőben 50 percig, félidőben fóliával letakarva, hogy ne barnuljon túl. A megsült pitét szeletelés előtt 3-4 órán át hagyjuk hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új