HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Házi édes cseresznyés pite

Ez a házi kéregbe csomagolt friss cseresznyetöltelék ínycsiklandó desszertet süt, amely minden alkalmat élénk cseresznyés bájjal díszít.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A pitehéjhoz:

  • 212 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 csésze Sótlan vaj, hideg és kockákra vágva Hozzáadott
  • 0.3 csésze Jeges víz Hozzáadott

A cseresznyés töltelékhez:

  • 4 csészék friss cseresznye, kimagozva Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 4 kanalak kukoricakeményítő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Tiszta vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál sótlan vaj Hozzáadott
  • Egy csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítéséhez a lisztet, a sót és a cukrot néhány másodpercig keverjük össze egy konyhai robotgépben. Adjuk hozzá a vajat, és addig pépesítsük, amíg a keverék durva morzsára hasonlít. Pulzálás közben apránként öntsünk rá jeges vizet, amíg a tészta elkezd összeállni.

2. Lépés

Osszuk a tésztát két részre, lapítsuk korongokká, csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre vagy egy éjszakára.

3. Lépés

Melegítse elő a sütőt 375°F(190°C) hőmérsékletre. Közben elkészítjük a meggytölteléket, és egy nagy tálban összekeverjük a kimagozott meggyet, a kristálycukrot, a kukoricakeményítőt, a vaníliakivonatot, a citromlevet és egy csipet sót. Óvatosan keverjük össze, amíg a cseresznye alaposan bevonja.

4. Lépés

Az egyik kihűlt tésztakorongot lisztezett felületen 12 hüvelykes körré sodorjuk. Illesszük bele egy 9 hüvelykes pitetálba, és vágjuk le a széleket.

5. Lépés

Öntse a meggyes tölteléket a tésztába, szórja meg vajdarabkákkal, és fedje be a második tésztával. Vágjon szellőzőnyílásokat a pitébe, hogy a gőz távozni tudjon, így biztosítva, hogy a pite ne legyen átázott, ezt a trükköt a pitesütés évei alatt tanultam meg.

6. Lépés

Süssük előmelegített sütőben 50 percig, félidőben fóliával letakarva, hogy ne barnuljon túl. A megsült pitét szeletelés előtt 3-4 órán át hagyjuk hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek