HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: Schäferle
Házi farfalle tészta
Készítsen házi farfalle tésztát ezzel az egyszerű recepttel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 250 g sima liszt speciális
- 3 db tojás
- 1 EK olívaolaj
- 1 EK langyos víz
- só
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
A tálban keverjük össze a lisztet a tojásokkal, olajjal, sóval és langyos vízzel.
2. Lépés
Készítünk sima, szilárd tésztát, amit hagyunk egy ideig pihenni.
3. Lépés
Gyakran vékonyra nyújtjuk ki.
4. Lépés
Finoman lisztezzük be és vágjuk 4 cm szalagokra, amelyeket tovább vágunk 3 cm darabokra. Így kapunk egy 4×3 cm-es téglalap alakú tésztadarabot.
5. Lépés
A téglalapokból farfalle alakot hozunk létre. Az ujjunkkal tartsuk fenn a tészta közepét, hüvelyk- és középső ujjunkkal húzzuk a tészta széleit a középpont felé mutató ujj irányába.
6. Lépés
Az elkészült masnit finoman megnyomjuk középen, hogy megtartsa a formáját.