HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Schäferle

Házi farfalle tészta

Készítsen házi farfalle tésztát ezzel az egyszerű recepttel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 3 db tojás Hozzáadott
  • 1 EK olívaolaj Hozzáadott
  • 1 EK langyos víz Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A tálban keverjük össze a lisztet a tojásokkal, olajjal, sóval és langyos vízzel.

2. Lépés

Készítünk sima, szilárd tésztát, amit hagyunk egy ideig pihenni.

3. Lépés

Gyakran vékonyra nyújtjuk ki.

4. Lépés

Finoman lisztezzük be és vágjuk 4 cm szalagokra, amelyeket tovább vágunk 3 cm darabokra. Így kapunk egy 4×3 cm-es téglalap alakú tésztadarabot.

5. Lépés

A téglalapokból farfalle alakot hozunk létre. Az ujjunkkal tartsuk fenn a tészta közepét, hüvelyk- és középső ujjunkkal húzzuk a tészta széleit a középpont felé mutató ujj irányába.

6. Lépés

Az elkészült masnit finoman megnyomjuk középen, hogy megtartsa a formáját.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új