Forrás: Pixabay: fancycrave1
Házi kenyér, kovász nélkül
Ez a recept nagyszerű azok számára, akik otthon szeretnének kenyeret sütni, de nincs kéznél kovász. Bár a kovász a hagyományos módszer a kenyér elkészítéséhez, ezzel a recepttel rájössz, hogy ugyanolyan ízletes és szépen megkelt kenyeret lehet készíteni nélküle is.
Hozzávalók
- 500 g önserkentő liszt
- 1 teáskanál Só
- 1 teáskanál cukor
- 1 Csomagolás szárított élesztő
- 300 ml víz
Eljárás
Egy tálban keverje össze a lisztet, sót, cukrot és a szárított élesztőt.
Fokozatosan adj hozzá vizet és keverd, amíg a tészta teljesen össze nem áll és nem lesz sima.
Fedjük le a tésztát, és hagyjuk kelni meleg helyen 2 órán át, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.
Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
Helyezze a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssön 35-40 percig, vagy amíg a kenyér aranybarnára nem sül és tapintásra kemény nem lesz.
Hagyja a kenyeret kihűlni a szeletelés előtt.