HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: fancycrave1

Házi kenyér, kovász nélkül

Ez a recept nagyszerű azok számára, akik otthon szeretnének kenyeret sütni, de nincs kéznél kovász. Bár a kovász a hagyományos módszer a kenyér elkészítéséhez, ezzel a recepttel rájössz, hogy ugyanolyan ízletes és szépen megkelt kenyeret lehet készíteni nélküle is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomagolás szárított élesztő Hozzáadott
  • 300 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverje össze a lisztet, sót, cukrot és a szárított élesztőt.

2. Lépés

Fokozatosan adj hozzá vizet és keverd, amíg a tészta teljesen össze nem áll és nem lesz sima.

3. Lépés

Fedjük le a tésztát, és hagyjuk kelni meleg helyen 2 órán át, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.

4. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.

5. Lépés

Helyezze a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssön 35-40 percig, vagy amíg a kenyér aranybarnára nem sül és tapintásra kemény nem lesz.

6. Lépés

Hagyja a kenyeret kihűlni a szeletelés előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek