HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: fancycrave1

Házi kenyér, kovász nélkül

Ez a recept nagyszerű azok számára, akik otthon szeretnének kenyeret sütni, de nincs kéznél kovász. Bár a kovász a hagyományos módszer a kenyér elkészítéséhez, ezzel a recepttel rájössz, hogy ugyanolyan ízletes és szépen megkelt kenyeret lehet készíteni nélküle is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomagolás szárított élesztő Hozzáadott
  • 300 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverje össze a lisztet, sót, cukrot és a szárított élesztőt.

2. Lépés

Fokozatosan adj hozzá vizet és keverd, amíg a tészta teljesen össze nem áll és nem lesz sima.

3. Lépés

Fedjük le a tésztát, és hagyjuk kelni meleg helyen 2 órán át, vagy amíg meg nem duplázódik a térfogata.

4. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.

5. Lépés

Helyezze a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssön 35-40 percig, vagy amíg a kenyér aranybarnára nem sül és tapintásra kemény nem lesz.

6. Lépés

Hagyja a kenyeret kihűlni a szeletelés előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új