Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek
Házi kenyérlángos, ahogy én csinálom
Örömmel osztom meg veletek a saját kenyérlángos receptemet. Ha egyszer ezt az elkészítési módot kipróbálod, többet sosem fogsz visszatérni a bolti lángoshoz. A kiváló minőségű összetevők és a saját magam által kipróbált technikák eredményeként egy hihetetlenül ízletes, omlós, belül puha, kívül ropogós lángost tudok készíteni, amit mindenki imád a családban.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 11⁄2 dl tej
- 21⁄2 dl víz
- 1 tk cukor
- 2 dkg friss élesztő
- só
- olaj
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Tegyél egy nagy tűzálló tálba lisztet, sót, és csinálj egy kis mélyedést a közepén.
Az élesztőt futtasd fel a langyos, cukros tejben. Használj hozzá friss élesztőt, mert sokkal jobb lesz a végeredmény.
Az élesztős tejet öntsd a liszt közepén lévő mélyedésbe. Add hozzá a vizet, majd kezdd el összedolgozni az egészet. Keverd addig, amíg a tészta homogén nem lesz.
Hagyd kelni a tésztát egy órán keresztül. Ne felejtsd el, hogy ekkor a tészta duplázódni fog, így válassz elegendően nagy edényt hozzá.
Miután megkelt a tészta, gyúrd át újra. Ezután formázd meg a lángosokat. Ezeket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Az előmelegített sütőben süsd őket 20 percen keresztül, de ne felejtsd őket megfigyelni, mert minden sütőben máshogy sülnek.
Amikor kivesszük őket a sütőből, kenjük meg olajjal és fogyasszuk friss tetejével, sajttal, tejföllel vagy akár sonkával is.