HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Házi kenyérlángos, ahogy én csinálom

Örömmel osztom meg veletek a saját kenyérlángos receptemet. Ha egyszer ezt az elkészítési módot kipróbálod, többet sosem fogsz visszatérni a bolti lángoshoz. A kiváló minőségű összetevők és a saját magam által kipróbált technikák eredményeként egy hihetetlenül ízletes, omlós, belül puha, kívül ropogós lángost tudok készíteni, amit mindenki imád a családban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 112 dl tej Hozzáadott
  • 212 dl víz Hozzáadott
  • 1 tk cukor Hozzáadott
  • 2 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Tegyél egy nagy tűzálló tálba lisztet, sót, és csinálj egy kis mélyedést a közepén.

2. Lépés

Az élesztőt futtasd fel a langyos, cukros tejben. Használj hozzá friss élesztőt, mert sokkal jobb lesz a végeredmény.

3. Lépés

Az élesztős tejet öntsd a liszt közepén lévő mélyedésbe. Add hozzá a vizet, majd kezdd el összedolgozni az egészet. Keverd addig, amíg a tészta homogén nem lesz.

4. Lépés

Hagyd kelni a tésztát egy órán keresztül. Ne felejtsd el, hogy ekkor a tészta duplázódni fog, így válassz elegendően nagy edényt hozzá.

5. Lépés

Miután megkelt a tészta, gyúrd át újra. Ezután formázd meg a lángosokat. Ezeket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

6. Lépés

Az előmelegített sütőben süsd őket 20 percen keresztül, de ne felejtsd őket megfigyelni, mert minden sütőben máshogy sülnek.

7. Lépés

Amikor kivesszük őket a sütőből, kenjük meg olajjal és fogyasszuk friss tetejével, sajttal, tejföllel vagy akár sonkával is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új