Forrás: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi
Házi készítésű No Bake Milo golyók
A felnőttek és a gyerekek számára egyaránt barátságos Milo golyók csodálatos finomságok, amelyek tele vannak a Milo gazdag, malátás finomságával.
Hozzávalók
- 31⁄2 csészék Milo
- 1 csésze cukrozott sűrített tej
- 225 gms Aprított keksz (használhatsz graham kekszet vagy digestive kekszet)
- 1 csésze Kókuszreszelék (plusz extra a hempergetéshez)
Eljárás
Mielőtt elkezdené, győződjön meg róla, hogy minden hozzávaló kimérve és készen áll. Így gyorsabb lesz a folyamat, és a hibák száma is minimálisra csökken.
Először törje össze a kekszet finomra. Használhat konyhai robotgépet, vagy a kekszeket egy zárható zacskóba teheti, és sodrófával összetörheti. Ezáltal a Milo golyók szép ropogósak lesznek.
Egy nagy keverőtálban keverjük össze a kekszdarabokat, 3 csésze Milót és a kókuszreszeléket. Keverjük egyenletesen össze. Ennél a receptnél az állag a kulcs, ezért ügyeljünk arra, hogy minden kekszmorzsa jól bevonja a Milo.
Fokozatosan adjuk hozzá a sűrített tejet, közben keverjük meg. A keveréknek szilárd, ragadós masszává kell összeállnia. Ha a keverék túl száraz, adjunk hozzá még egy kis sűrített tejet. Ha túl nedves, akkor egy kicsit több Milóval igazítsuk meg.
Formázzunk a keverékből kis golyókat a kezünkkel, majd hempergessük meg őket az extra kókuszreszelékben. Ez egy szórakoztató és interaktív folyamat lehet, különösen, ha gyerekekkel csinálod.
Ha az összes golyót megformáztuk, tegyük őket néhány órára a hűtőbe, hogy megszilárduljanak. Hűtve tálalhatjuk őket, ami fokozza finom ízüket és állagukat.
Ne feledje, a házi főzés szépsége a sokoldalúságban rejlik. Kísérletezzen bátran, esetleg adjon hozzá néhány csepp vaníliakivonatot, vagy a változatosság kedvéért kókusz helyett forgassa a golyókat darált dióban.