Forrás: Freepik
Házi készítésű régimódi krumplisaláta öntet
Ez az öntet teljesen új szintre emeli az egyszerű burgonyasalátát, és bármilyen alkalomra igazi sztárrá teszi.
Hozzávalók
- 1 csésze majonéz
- 1⁄4 csésze fehér ecet
- 1 evőkanál Sárga mustár
- 1 teáskanál cukor
- 1⁄2 teáskanál só
- 1⁄4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1⁄4 teáskanál fokhagymapor
- 1⁄4 teáskanál hagymapor
Eljárás
Kezdje azzal, hogy az összes hozzávalót összekeveri egy közepes méretű tálban. Mint minden főzésnél, itt is mindig a friss alapanyagokat válassza - a friss fokhagyma és a friss hagymapor sokkal jobb ízt biztosít. És ha teheti, a feketeborsot is frissen őrölje! Higgye el, ez sokat számít.
Keverje össze ezt a keveréket, amíg az összes összetevő harmonikusan össze nem keveredik. Ügyeljen arra, hogy ne legyenek csomók, hogy sima és kiegyensúlyozott öntetet kapjon.
Ha van egy kis ideje, hagyja az öntetet a hűtőszekrényben állni körülbelül egy órát, mielőtt felhasználja. Ez a lépés nem kötelező, de nagyon ajánlott, mivel így az ízek összeolvadnak, és javul az általános íz.
Ha elkészült, keverje össze a burgonyasalátával, amíg még meleg - a burgonya hője segít az ízeknek intenzívebben beszivárogni. Csak arra ügyelj, hogy ne tegyél bele túl sokat. Kezdje egy kevéssel, kóstolja meg, és ha szükséges, adjon hozzá még. Ne feledje, hogy hozzáadni mindig lehet, de elvenni nem lehet!