HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ulleo

Házi készítésű régimódi mogyorós krokett

Ez a recept különösen jól illik az ünnepek idejére, vagy bármelyik hétköznapra, amikor valami édesre vágyik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 csészék kristálycukor Hozzáadott
  • 1 csésze Könnyű kukoricaszirup Hozzáadott
  • 12 csésze Víz Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 2 csészék Nyers, sótlan földimogyoró Hozzáadott
  • 2 EL sótlan vaj Hozzáadott
  • 2 kanalak szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy nagy, nehéz aljú lábasban, közepes lángon összekeverjük a cukrot, a kukoricaszirupot, a vizet és a sót. Óvatosan keverjük ezt a keveréket, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Úgy tapasztalom, hogy fakanál használatával érjük el a legjobb eredményt.

2. Lépés

Miután feloldódott, emelje a hőfokot magasra, és keverés nélkül forralja fel a keveréket. Amikor a hőmérséklet eléri a 250°F-ot egy cukorkahőmérőn, adjuk hozzá a mogyorót, és csökkentsük a hőfokot közepesre. Folyamatosan keverjük. Legyen türelmes; ez egy kis időt vehet igénybe, de higgye el, az eredmény megéri a várakozást.

3. Lépés

Adja hozzá a vajat, amikor a hőmérséklet eléri a 300°F-ot. További 2 percig keverjük, amíg a hőmérő eléri a 305°F-ot. Ügyeljen arra, hogy a hőmérőt eközben folyamatosan szemmel tartsa. A túlfőzés égett és keserű ízt adhat a mogyorókrémesnek.

4. Lépés

Kapcsolja le a hőt, és azonnal adja hozzá a szódabikarbónát és a vaníliát. Gyorsan keverjük, mivel a szódabikarbóna miatt a keverék fel fog habzani.

5. Lépés

Öntse a keveréket két kizsírozott sütőlemezre vagy szilikonszőnyegre. Egy spatula segítségével vékony rétegben eloszlatjuk. Elengedhetetlen, hogy gyorsan dolgozzunk ennél a lépésnél, mivel a keverék elég gyorsan kezd megkeményedni.

6. Lépés

Hagyjuk a kekszet legalább 1 órán át hűlni és megkeményedni. Ha kihűlt, törjük darabokra a kekszet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új