HIRDETŐ
Forrás: Oleksandr P from Pexels
Házi ketchup céklával
Ízletes házi ketchup céklával, ami tökéletes társ grillezett ételekhez. Kiváló alternatíva a bolti szószokhoz, amelynek elkészítése egyszerű, és az eredmény valóban finom.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 1 darab The Onion
- 500 g cékla
- 400 g Paradicsom
- 2 teáskanál almaecet
- 2 csészék víz
- 200 g cukor
- 1 teáskanál só
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Egy mély edényben pirítsa meg a finomra vágott hagymát addig, amíg puha és aranybarna nem lesz.
2. Lépés
Adja hozzá a reszelt céklát és a darabokra vágott paradicsomot. Adj hozzá ecetet, vizet, cukrot és sót is.
3. Lépés
Fedje be és főzze mérsékelt lángon körülbelül egy órán át, vagy amíg be nem sűrűsödik.
4. Lépés
A ketchupot öntse át üvegpohárba és hagyja lehűlni. Tárolhatja a hűtőben akár 2 hétig.