Házi málnaszörp készítése
A málnaszörp egy frissítő és finom ital, amely kielégíti a nyári szomjúságot. Az elkészítése viszonylag egyszerű, és csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükség.
Hozzávalók
- 1 kg friss málna
- 1 l víz
- 1 ks citrom
- 1 kg cukor
Eljárás
A málnát mossuk meg, majd tegyük egy nagy fazékba.
Öntsük rá a vizet, majd tegyük a fazékot tűzre.
Várunk, amíg a víz és a málna összeáll, főzzük kb. 10 percig közepes lángon. Távolítsuk el a fazékból a málnát.
Adagoluk a citrom levét malnás vízhez.
Várj, amíg a málnás víz kissé lehűl, majd tedd hozzá a cukrot.
Keverjük össze a cukorral alaposan. Tegyük vissza a málnás szörpöt a tűzre, és főzzük 15-20 percig, amíg a cukor fel nem oldódik, és a szörp kissé besűrűsödik.
Öntsük egy üvegbe, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, szűrd a málnás szörp, majd tárold a hűtőben. Felszolgálástt jégkockák hozzáadhatók.