HIRDETŐ

Házi málnaszörp készítése

A málnaszörp egy frissítő és finom ital, amely kielégíti a nyári szomjúságot. Az elkészítése viszonylag egyszerű, és csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükség.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg friss málna Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

59 perc.
1. Lépés

A málnát mossuk meg, majd tegyük egy nagy fazékba.

2. Lépés

Öntsük rá a vizet, majd tegyük a fazékot tűzre.

3. Lépés

Várunk, amíg a víz és a málna összeáll, főzzük kb. 10 percig közepes lángon. Távolítsuk el a fazékból a málnát.

4. Lépés

Adagoluk a citrom levét malnás vízhez.

5. Lépés

Várj, amíg a málnás víz kissé lehűl, majd tedd hozzá a cukrot.

6. Lépés

Keverjük össze a cukorral alaposan. Tegyük vissza a málnás szörpöt a tűzre, és főzzük 15-20 percig, amíg a cukor fel nem oldódik, és a szörp kissé besűrűsödik.

7. Lépés

Öntsük egy üvegbe, és hagyjuk kihűlni.

8. Lépés

Ha kihűlt, szűrd a málnás szörp, majd tárold a hűtőben. Felszolgálástt jégkockák hozzáadhatók.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új