HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Házi marlenka, ahogy anya szereti

A marlenkának sosem tudok ellenállni, de nehéz frisset találni a vendéglátó helyeken. Ha hozzám hasonlóan te is jobban szereted a friss, házi készítésű süteményeket, és nehezen mondasz nemet egy jó szelet marlenkára, ez a recept hamar a kedvenced lesz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

Tészta:

  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 20 dkg cukor Hozzáadott
  • 10 dkg méz Hozzáadott
  • 1 tk ecet Hozzáadott
  • 2 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 3 ek kakaópor Hozzáadott
  • 50 dkg liszt Hozzáadott

Krém:

  • 3 tubus cukrozott sűrített tej Hozzáadott
  • 25 dkg puha vaj vagy margarin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tésztához a vajat, a cukrot és a mézet egy serpenyőben felforrósítjuk.

2. Lépés

Keverjük össze a szódabikarbónát az ecettel, és adjuk hozzá a vajas keverékhez, és hagyjuk langyosra hűlni.

3. Lépés

A tojást simára keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóporral elkevert lisztet.

4. Lépés

A tésztát alaposan összegyúrjuk, majd öt egyenlő részre osztjuk.

5. Lépés

A tésztagolyókat enyhén lisztezett felületen 20x30 cm-es téglalapokra nyújtjuk.

6. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 5-6 perc alatt egyesével megsütjük a tésztalapokat.

7. Lépés

Ha kihűltek, egymásra halmozzuk a lapokat, és a szélüket egyenesre vágjuk.

8. Lépés

A levágott tésztát morzsára aprítjuk.

9. Lépés

A krémhez a sűrített tejet egy üvegtálba nyomkodjuk, majd gőz fölött addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik és enyhén karamellszínűvé nem válik. Ezután hagyjuk kihűlni.

10. Lépés

Miután kihűlt, vajjal habosra keverjük.

11. Lépés

A piskótákat megtöltjük a krémmel ügyelve arra, hogy a tetejére is jusson belőle.

12. Lépés

Végül a marlenka tetejét megszórjuk a tésztamorzsával, és 1 hűvös helyen (hűtőben) pihentetjük.

13. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új