HIRDETŐ

Házi meggylekvár

A meggylekvár az egyik legnépszerűbb lekvár Magyarországon, és nem véletlenül. Egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom! A friss meggy leve és íze tökéletesen kiegészíti a cukor édes ízét. Érdemes nagyobb mennyiséget főzni belőle, így egész évben élvezhetjük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 2 kg friss meggylé Hozzáadott
  • 112 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 2 ks Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a meggyet, és távolítsuk el a szárát és a magját.

2. Lépés

Egy nagy edényben keverjük össze a meggylevet a cukorral, majd forraluk fel.

3. Lépés

Csökkentsük a hőmérséket, és forraljuk kb. 1-2 órán át, amíg sűrűsödni nem kezd.

4. Lépés

Addig keverjük, amíg a lekvár sűrű felületű lesz.

5. Lépés

A végén adjuk hozzá a citromlevet és a fahéjat, majd forraljuk még 5 percig.

6. Lépés

Öntsük a meggylekvártált üvegekbe, majd zárjuk le azokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új