HIRDETŐ
Házi meggylekvár
A meggylekvár az egyik legnépszerűbb lekvár Magyarországon, és nem véletlenül. Egyszerűen elkészíthető, és nagyon finom! A friss meggy leve és íze tökéletesen kiegészíti a cukor édes ízét. Érdemes nagyobb mennyiséget főzni belőle, így egész évben élvezhetjük.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
5
- 2 kg friss meggylé
- 11⁄2 kg cukor
- 1 citrom leve
- 2 ks Fahéj
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Mossuk meg alaposan a meggyet, és távolítsuk el a szárát és a magját.
2. Lépés
Egy nagy edényben keverjük össze a meggylevet a cukorral, majd forraluk fel.
3. Lépés
Csökkentsük a hőmérséket, és forraljuk kb. 1-2 órán át, amíg sűrűsödni nem kezd.
4. Lépés
Addig keverjük, amíg a lekvár sűrű felületű lesz.
5. Lépés
A végén adjuk hozzá a citromlevet és a fahéjat, majd forraljuk még 5 percig.
6. Lépés
Öntsük a meggylekvártált üvegekbe, majd zárjuk le azokat.