Forrás: freepik
Héjában sült krumpli
Az én családomnak az összes időbeni krumplirecept közül, amit a konyhámban valaha készíttem, ez a hejában sült krumpli a kedvencük.
Hozzávalók
- 4 nagy krumpli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál rozmaring
Eljárás
Először is, előmelegítjük a sütőt 200 Celsius fokra. Ezt mindig a krumplimosás előtt tesszük meg, hogy optimális hőmérsékleten tudjuk sütni a krumplit.
A krumplikat alaposan megmossuk és megtörölgetjük. Személy szerint ajánlom a durva sörtésű kefét a mosásra, hogy a szennyeződéseket hatékonyan eltávolítsuk.
A krumplikat nagyobb darabokra vágjuk, de a héját rajtahagyjuk. Ez így lesz a legfinomabb!
A krumplidarabokat egy nagy tálba tesszük, megöntözzük az olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal, fokhagymaporral és rozmaringgal.
Jól összekeverjük, hogy minden krumplidarab egyenletesen bevonódjon. Jobb, ha kézzel csináljuk - bátran beletúrhatjuk a kezünket, csak így lesz minden darab egyenletesen fűszerezve.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a krumplidarabokat és 20-25 percig sütjük őket. Közben érdemes egyszer megforgatni őket, hogy mindkét oldalukon szépen megpiruljanak.
Amikor a krumpli már ropogós és aranybarna, kivesszük a sütőből.
Tálalás előtt érdemes pár percig pihenni hagyni a krumplit, hogy az ízek jól összeérjenek.