HIRDETŐ

Forrás: freepik

Héjában sült krumpli

Az én családomnak az összes időbeni krumplirecept közül, amit a konyhámban valaha készíttem, ez a hejában sült krumpli a kedvencük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy krumpli Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál rozmaring Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is, előmelegítjük a sütőt 200 Celsius fokra. Ezt mindig a krumplimosás előtt tesszük meg, hogy optimális hőmérsékleten tudjuk sütni a krumplit.

2. Lépés

A krumplikat alaposan megmossuk és megtörölgetjük. Személy szerint ajánlom a durva sörtésű kefét a mosásra, hogy a szennyeződéseket hatékonyan eltávolítsuk.

3. Lépés

A krumplikat nagyobb darabokra vágjuk, de a héját rajtahagyjuk. Ez így lesz a legfinomabb!

4. Lépés

A krumplidarabokat egy nagy tálba tesszük, megöntözzük az olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal, fokhagymaporral és rozmaringgal.

5. Lépés

Jól összekeverjük, hogy minden krumplidarab egyenletesen bevonódjon. Jobb, ha kézzel csináljuk - bátran beletúrhatjuk a kezünket, csak így lesz minden darab egyenletesen fűszerezve.

6. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a krumplidarabokat és 20-25 percig sütjük őket. Közben érdemes egyszer megforgatni őket, hogy mindkét oldalukon szépen megpiruljanak.

7. Lépés

Amikor a krumpli már ropogós és aranybarna, kivesszük a sütőből.

8. Lépés

Tálalás előtt érdemes pár percig pihenni hagyni a krumplit, hogy az ízek jól összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új