HIRDETŐ

Forrás: freepik

Héjában sült krumpli

Az én családomnak az összes időbeni krumplirecept közül, amit a konyhámban valaha készíttem, ez a hejában sült krumpli a kedvencük.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy krumpli Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál rozmaring Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is, előmelegítjük a sütőt 200 Celsius fokra. Ezt mindig a krumplimosás előtt tesszük meg, hogy optimális hőmérsékleten tudjuk sütni a krumplit.

2. Lépés

A krumplikat alaposan megmossuk és megtörölgetjük. Személy szerint ajánlom a durva sörtésű kefét a mosásra, hogy a szennyeződéseket hatékonyan eltávolítsuk.

3. Lépés

A krumplikat nagyobb darabokra vágjuk, de a héját rajtahagyjuk. Ez így lesz a legfinomabb!

4. Lépés

A krumplidarabokat egy nagy tálba tesszük, megöntözzük az olívaolajjal, megszórjuk sóval, borssal, fokhagymaporral és rozmaringgal.

5. Lépés

Jól összekeverjük, hogy minden krumplidarab egyenletesen bevonódjon. Jobb, ha kézzel csináljuk - bátran beletúrhatjuk a kezünket, csak így lesz minden darab egyenletesen fűszerezve.

6. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a krumplidarabokat és 20-25 percig sütjük őket. Közben érdemes egyszer megforgatni őket, hogy mindkét oldalukon szépen megpiruljanak.

7. Lépés

Amikor a krumpli már ropogós és aranybarna, kivesszük a sütőből.

8. Lépés

Tálalás előtt érdemes pár percig pihenni hagyni a krumplit, hogy az ízek jól összeérjenek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek