HIRDETŐ
Forrás: margouillatphotos from Getty Images
Hideg tejszínes eperkrémleves
Az eperleves egy frissítő étel, ami ideális a forró nyári napokon. Ez a recept nagyon egyszerű elkészíteni és még főzést sem igényel, így gyors és könnyű módja a frissülésnek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g Eper
- 1⁄2 Csésze víz
- 2 kanalak Cukor
- 1 Citrom
- 0.3 bögre tejföl
- 0.3 bögre édes krém
- mentalevelek
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Öblítse le a szamócákat és vágja kisebb darabokra.
2. Lépés
Tegye őket a mixerbe, és adjon hozzá vizet, cukrot és lime levet.
3. Lépés
Keverjed, amíg sima eperkeveréket nem kap.
4. Lépés
Öntsük át a keveréket egy szűrőn, és hagyjuk egy ideig állni, hogy a szilárd anyagok elváljanak a folyadéktól.
5. Lépés
Adj hozzá savanyú és édes tejszínt, majd keverd össze.
6. Lépés
Ízesítse ízlés szerint cukorral.
7. Lépés
Tegye 1 órára a hűtőbe, hogy a keverék lehűljön.
8. Lépés
Szolgálja fel hűtve, és díszítse eperrel és mentalevelekkel.