Forrás: Pixabay: ppkpichch
Hogyan kell főzni Chili fokhagymás garnélarákot
Ezek a chilis-fokhagymás garnélarákok egy gyors, egyszerű, ízgazdag ételek.
Hozzávalók
- 400 g Nagy garnélarák, hámozva és kibelezve
- 10 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 Piros chilipaprika, kimagozva és apróra vágva
- 3 evőkanál olívaolaj
- Só és bors, ízlés szerint
- 1 kanál szójaszósz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- Párolt rizs, tálaláshoz
Eljárás
Kezdje azzal, hogy a garnélarákokat megfelelően megtisztítja és kibelezi. Higgye el, ez a lépés hozza ki a garnélarák legjobb ízét.
Egy forró serpenyőben adjuk hozzá az olívaolajat, és várjuk meg, hogy csillogjon, mielőtt a következő lépésre lépnénk - ez egy remek módszer arra, hogy megállapítsuk, hogy az olaj készen van-e.
Most dobja bele az apróra vágott fokhagymát és a piros chilit. Óvatosan keverje meg, ügyelve arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg - ne feledje, az égett fokhagyma nemkívánatos keserű ízt adhat.
Amint a fokhagyma és a chili megpuhult, ami általában körülbelül egy percig tart, adjuk hozzá a garnélarákot. Bőségesen fűszerezzük őket sóval és borssal.
A garnélarákokat addig főzzük, amíg rózsaszínűvé nem válnak - ez jól jelzi, hogy megfőttek. Ez körülbelül 4-5 percet vesz igénybe.
Most adjuk hozzá a szójaszószt és a friss citromlevet - ezeknek az összetevőknek a savai kiegyensúlyozzák a hőt és mélységet adnak az ételnek.
Főzzük még egy percig ezt az ízversenyt. Ne feledje, hogy a garnélarákot ne főzze túl, különben gumiszerűvé válik.
Szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel, keverjük össze az egészet, majd azonnal tálaljuk párolt rizságyon.
Élvezze az ízek minden egyes falatját - mindegyik az egyszerű, friss alapanyagok szépségének bizonyítéka!