Forrás: Amalje for iStockPhotos
Hogyan készítsünk kandírozott gyömbért?
A kandírozott gyömbér az egyik abszolút kedvenc receptem. Az eredmény egy finoman édes és fűszeres snack, amely az emésztésednek is jót tesz. Teljesen házilag készíthető, és világokkal jobb íze van, mint a bolti változatnak. Nagyon könnyű elkészíteni, csak egy kis türelem és idő kell hozzá.
Hozzávalók
- 500 g friss gyömbér
- 400 g cukor
- 500 ml víz
- Kristálycukor a szóráshoz
Eljárás
A kandírozott gyömbér elkészítéséhez először hámozzuk meg a gyömbért. Egy teáskanállal könnyedén lekaparhatja a héját anélkül, hogy a gyömbérből sokat pazarolna. Ezután vágja a gyömbért vékony szeletekre.
Tegyük a gyömbért egy közepes méretű lábasba, adjuk hozzá a vizet, és forraljuk fel. Ezután hagyjuk a gyömbért alacsony hőfokon kb. 30 percig főni, vagy amíg megpuhul.
Legyen óvatos, amikor leönti a vizet, mert nagyon forró. De a gyömbérlevesből is próbálj meg megtartani egy keveset, ez egy finom tea alapjául szolgálhat.
Adjuk hozzá a cukrot a serpenyőbe, és keverjük össze a gyömbérrel. Közepes lángon hagyjuk forralni a keveréket, amíg a cukor szirupot nem képez. Ez körülbelül 20-30 percet vehet igénybe.
Most helyezze a gyömbérszeleteket egyenként egy sütőpapírral bélelt tepsire, és szórja meg őket a kristálycukorral.
Hagyjuk a kandírozott gyömbért kihűlni és megszáradni. Ez eltarthat néhány óráig vagy akár egy éjszakán át is. Minél tovább szárad a gyömbér, annál ropogósabb lesz.
A kandírozott gyömbért fogyaszthatja önmagában, használhatja süteményekben és muffinokban, vagy adhatja teához vagy koktélokhoz. Jó szórakozást a kipróbálásához!