HIRDETŐ

Forrás: Amalje for iStockPhotos

Hogyan készítsünk kandírozott gyömbért?

A kandírozott gyömbér az egyik abszolút kedvenc receptem. Az eredmény egy finoman édes és fűszeres snack, amely az emésztésednek is jót tesz. Teljesen házilag készíthető, és világokkal jobb íze van, mint a bolti változatnak. Nagyon könnyű elkészíteni, csak egy kis türelem és idő kell hozzá.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss gyömbér Hozzáadott
  • 400 g cukor Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • Kristálycukor a szóráshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A kandírozott gyömbér elkészítéséhez először hámozzuk meg a gyömbért. Egy teáskanállal könnyedén lekaparhatja a héját anélkül, hogy a gyömbérből sokat pazarolna. Ezután vágja a gyömbért vékony szeletekre.

2. Lépés

Tegyük a gyömbért egy közepes méretű lábasba, adjuk hozzá a vizet, és forraljuk fel. Ezután hagyjuk a gyömbért alacsony hőfokon kb. 30 percig főni, vagy amíg megpuhul.

3. Lépés

Legyen óvatos, amikor leönti a vizet, mert nagyon forró. De a gyömbérlevesből is próbálj meg megtartani egy keveset, ez egy finom tea alapjául szolgálhat.

4. Lépés

Adjuk hozzá a cukrot a serpenyőbe, és keverjük össze a gyömbérrel. Közepes lángon hagyjuk forralni a keveréket, amíg a cukor szirupot nem képez. Ez körülbelül 20-30 percet vehet igénybe.

5. Lépés

Most helyezze a gyömbérszeleteket egyenként egy sütőpapírral bélelt tepsire, és szórja meg őket a kristálycukorral.

6. Lépés

Hagyjuk a kandírozott gyömbért kihűlni és megszáradni. Ez eltarthat néhány óráig vagy akár egy éjszakán át is. Minél tovább szárad a gyömbér, annál ropogósabb lesz.

7. Lépés

A kandírozott gyömbért fogyaszthatja önmagában, használhatja süteményekben és muffinokban, vagy adhatja teához vagy koktélokhoz. Jó szórakozást a kipróbálásához!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új