HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Lebemaja

Hogyan készítsünk meleg sült csicseriborsó salátát?

A zöldségek és fűszerek kombinációja tökéletes könnyű ebéddé, köretnek vagy akár kiadós vacsorának is teszi ezt a salátát. Nemcsak tele van egészséges összetevőkkel, de hihetetlenül finom és laktató is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Összetevők:

  • 1 konzervek Csicseriborsó, lecsöpögtetve, leöblítve és szárazra törölve Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 evőkanál Paprika Hozzáadott
  • 2 csészék Vegyes saláta zöldek Hozzáadott
  • 1 Kis uborka, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Paprika, kockára vágva Hozzáadott
  • 1 Kis lilahagyma, vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 1 Nagy érett avokádó, vékonyra szeletelve Hozzáadott
  • 14 csésze friss petrezselyem, finomra vágva Hozzáadott

Az öntethez:

  • 3 EL extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 2 kanalak Méz Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Fontos, hogy először a sütőt melegítsük fel, hogy a csicseriborsó egyenletesen süljön meg.

2. Lépés

Közben keverje össze a csicseriborsót az olívaolajjal, sóval, borssal és paprikával egy tálban. Győződjön meg róla, hogy minden csicseriborsó jól be van vonva, hogy a lehető legjobb ízt kapja.

3. Lépés

Terítsük a csicseriborsót egy rétegben egy tepsibe, és süssük 20-30 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz. A sütés felénél mindenképpen rázzuk meg a tepsit, hogy egyenletes legyen a sütés.

4. Lépés

Amíg a csicseriborsó sül, készítsd elő a saláta zöldjét. Keverje össze a zöldfűszereket, az uborkát, a paprikát, a hagymát, az avokádót és a petrezselymet egy nagy salátástálban.

5. Lépés

Az öntet elkészítéséhez egyszerűen keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a mézet, a sót és a borsot egy kis tálban, amíg sima lesz. Állítsuk be az édes vagy csípős ízt tetszés szerint.

6. Lépés

Ha a csicseriborsó elkészült, hagyja kissé kihűlni, mielőtt a salátához adná.

7. Lépés

Csepegtesse az öntetet a salátára, és jól forgassa össze.

8. Lépés

Azonnal tálaljuk, vagy tegyük hűtőbe későbbi felhasználásra. De azt javaslom, hogy azonnal tálaljuk, hogy megmaradjon a sült csicseriborsó ropogós íze.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek