Forrás: Angelika Heine from Getty Images
Hokkaidói sütőtökös pite
Ízletes sütemény receptje hokkaido sütőtökkel, amely egy nagyon hálás alapanyag, amely számos étel elkészítéséhez felhasználható, de egy süteményben az íze igazán kiemelkedik.
Hozzávalók
- 1 sütőtök Hokkaido
- 250 g sima liszt
- 150 g porcukor
- 100 g Vaj
- 3 db Tojás
- 2 TK Fahéj
- 1 TK sütőpor
- Csokoládé a leöntéshez
- Diófélék a díszítéshez
- csipetnyi só
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy megmossuk a hokkaido tököt, félbevágjuk, kikaparjuk a magokat és kisebb darabokra vágjuk.
Ezután készítse el a száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a porcukrot, a fahéjat, a sütőport és a sót.
Olvasszuk fel a vajat, és keverjük össze a tojásokkal. Ezután adjuk hozzá a főtt és összeturmixolt sütőtököt és az előző lépésben összekevert hozzávalókat. Azt javaslom, hogy a sütőtököt turmixgéppel turmixolja össze, hogy sima állagú legyen.
Öntsük a tésztát egy kizsírozott és lisztezett tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percig. Én személy szerint azt javaslom, hogy hagyjuk a süteményt egy kicsit hűlni a formában, majd óvatosan fordítsuk ki.
A kihűlt sütőtökös süteményt csokoládéval meglocsoljuk, és dióval díszítjük.