HIRDETŐ
Húsgombócok hagyma-almamártással
Ezt a receptet nagyon szeretem a sokszínűsége miatt. Akár tésztánélkül kenyérrel, akár magában a mártással, esetleg gombóccal más körettel is elkészítheted. Döntsd el magad 😉
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1⁄2 kg Marha vagy sertéshús vagy mix
- 1 db Péksütemény
- Petrezselyem zöldje
- 4 db közepes méretű hagyma
- 2 db alma
- 1⁄4 l Húsleves vagy húsbrokkoli
- 250 ml Tejszínhab
- őrölt paprika - édes
- Só
- őrölt fekete bors
- vaj vagy olaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A kenyeret (zsemle vagy kifli) beáztatjuk vízbe, kinyomkodjuk, hozzáadjuk a darált húst, aprított petrezselymet, őrölt paprikát, fűszereket és sót.
2. Lépés
Az elegyet összekeverjük és kis golyókat formálunk.
3. Lépés
A húsgombókat megpirítjuk vajon, barnára.
4. Lépés
A hagymát félholdakra vágjuk, az almákat kis kockákra és vajon pirítjuk körülbelül 5 percig.
5. Lépés
Ezután hozzáadjuk a forró levest a tejszínnel együtt, fűszerezzük, hozzáadhatunk egészséges zöldséglevest és még néhány percig pároljuk.
6. Lépés
Tálaljuk tészta vagy spagetti mellé.