HIRDETŐ
Húsgombócok hagyma-almamártással

Húsgombócok hagyma-almamártással

Ezt a receptet nagyon szeretem a sokszínűsége miatt. Akár tésztánélkül kenyérrel, akár magában a mártással, esetleg gombóccal más körettel is elkészítheted. Döntsd el magad 😉

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 12 kg Marha vagy sertéshús vagy mix Hozzáadott
  • 1 db Péksütemény Hozzáadott
  • Petrezselyem zöldje Hozzáadott
  • 4 db közepes méretű hagyma Hozzáadott
  • 2 db alma Hozzáadott
  • 14 l Húsleves vagy húsbrokkoli Hozzáadott
  • 250 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • őrölt paprika - édes Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • vaj vagy olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A kenyeret (zsemle vagy kifli) beáztatjuk vízbe, kinyomkodjuk, hozzáadjuk a darált húst, aprított petrezselymet, őrölt paprikát, fűszereket és sót.

Húsgombócok hagyma-almamártással - előkészítő lépés 1
2. Lépés

Az elegyet összekeverjük és kis golyókat formálunk.

Húsgombócok hagyma-almamártással - előkészítő lépés 1
3. Lépés

A húsgombókat megpirítjuk vajon, barnára.

Húsgombócok hagyma-almamártással - előkészítő lépés 1
4. Lépés

A hagymát félholdakra vágjuk, az almákat kis kockákra és vajon pirítjuk körülbelül 5 percig.

Húsgombócok hagyma-almamártással - előkészítő lépés 1
5. Lépés

Ezután hozzáadjuk a forró levest a tejszínnel együtt, fűszerezzük, hozzáadhatunk egészséges zöldséglevest és még néhány percig pároljuk.

Húsgombócok hagyma-almamártással - előkészítő lépés 1
6. Lépés

Tálaljuk tészta vagy spagetti mellé.

Húsgombócok hagyma-almamártással - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új