HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/2sFiNCZMTTpy_oGgNuMY/8aa7fc845429a52021e08a80dd0c48.jpeg)
Húsgombócok hagyma-almamártással
Ezt a receptet nagyon szeretem a sokszínűsége miatt. Akár tésztánélkül kenyérrel, akár magában a mártással, esetleg gombóccal más körettel is elkészítheted. Döntsd el magad 😉
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1⁄2 kg Marha vagy sertéshús vagy mix
- 1 db Péksütemény
- Petrezselyem zöldje
- 4 db közepes méretű hagyma
- 2 db alma
- 1⁄4 l Húsleves vagy húsbrokkoli
- 250 ml Tejszínhab
- őrölt paprika - édes
- Só
- őrölt fekete bors
- vaj vagy olaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A kenyeret (zsemle vagy kifli) beáztatjuk vízbe, kinyomkodjuk, hozzáadjuk a darált húst, aprított petrezselymet, őrölt paprikát, fűszereket és sót.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/2sFiNCZMTTpy_oGgNuMY/10a30a3664c61256eefaab6c6435b3.jpeg)
2. Lépés
Az elegyet összekeverjük és kis golyókat formálunk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/2sFiNCZMTTpy_oGgNuMY/f861285da3165f9d9ac787ce730bf9.jpeg)
3. Lépés
A húsgombókat megpirítjuk vajon, barnára.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/2sFiNCZMTTpy_oGgNuMY/11e8dcc7ed1121cfacb8df49062e07.jpeg)
4. Lépés
A hagymát félholdakra vágjuk, az almákat kis kockákra és vajon pirítjuk körülbelül 5 percig.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/2sFiNCZMTTpy_oGgNuMY/9445b55bce5e171ffbe82c0fb803e3.jpeg)
5. Lépés
Ezután hozzáadjuk a forró levest a tejszínnel együtt, fűszerezzük, hozzáadhatunk egészséges zöldséglevest és még néhány percig pároljuk.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/2sFiNCZMTTpy_oGgNuMY/751071c7f1653e8697b33c26797553.jpeg)
6. Lépés
Tálaljuk tészta vagy spagetti mellé.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/2sFiNCZMTTpy_oGgNuMY/528c4c784deffc29f5b621f6cefc18.jpeg)