HIRDETŐ

Húsgombócos spagetti húsrajongók és tésztaimádók számára

Egy klasszikus olasz étel, amit húsrajongók és tésztaimádók is bátran kipróbálhatnak. A finom, fűszeres húsgombócok igazán jól harmonizálnak a paradicsomos alappal és a friss spagettivel. Nyugodtan szolgáljuk fel egy pohár jó minőségű vörösborral egy hideg téli estén, és élvezzük a mediterrán hangulatot.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g darált hús (marha vagy sertés) Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma (összezúzva) Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma (aprítva) Hozzáadott
  • 400 g paradicsomszósz Hozzáadott
  • 1 teáskanál bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 200 g spagetti Hozzáadott
  • 50 g parmezán sajt (reszelve) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a darált húst, tojást, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd formázzunk belőle gombócokat.

2. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az aprított vöröshagymát, és dinszteljük üvegesre.

3. Lépés

Adjuk hozzá a húsgombócokat, és közepes lángon sütjük minden oldalukat barnára.

4. Lépés

Ha a húsgombócok már jól pirultak, öntsük rá a paradicsomszósz, adjuk hozzá a bazsalikomot és az oreganot. Fedjük le a serpenyőt, és kis lángon főzzük 15-20 percig.

5. Lépés

Ezalatt egy nagy fazékban forraljunk vizet, majd tegyük bele a spagettit, és főzzük a csomagoláson található utasítás szerint.

6. Lépés

Amikor a tészta kész, szűrjük le, majd tegyük tányérokra, és tegyük rá a húsgombócokat a szósszal. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

7. Lépés

Tegyük 1-2 percre a tányérokat a grill alá, hogy a sajt megolvadjon. Tálaláskor megszórhatjuk frissítő petrezselyemmel is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új