Húsgombócos spagetti húsrajongók és tésztaimádók számára
Egy klasszikus olasz étel, amit húsrajongók és tésztaimádók is bátran kipróbálhatnak. A finom, fűszeres húsgombócok igazán jól harmonizálnak a paradicsomos alappal és a friss spagettivel. Nyugodtan szolgáljuk fel egy pohár jó minőségű vörösborral egy hideg téli estén, és élvezzük a mediterrán hangulatot.
Hozzávalók
- 400 g darált hús (marha vagy sertés)
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 Fej vöröshagyma (aprítva)
- 400 g paradicsomszósz
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 200 g spagetti
- 50 g parmezán sajt (reszelve)
Eljárás
Egy tálban keverjük össze a darált húst, tojást, a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd formázzunk belőle gombócokat.
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá az aprított vöröshagymát, és dinszteljük üvegesre.
Adjuk hozzá a húsgombócokat, és közepes lángon sütjük minden oldalukat barnára.
Ha a húsgombócok már jól pirultak, öntsük rá a paradicsomszósz, adjuk hozzá a bazsalikomot és az oreganot. Fedjük le a serpenyőt, és kis lángon főzzük 15-20 percig.
Ezalatt egy nagy fazékban forraljunk vizet, majd tegyük bele a spagettit, és főzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
Amikor a tészta kész, szűrjük le, majd tegyük tányérokra, és tegyük rá a húsgombócokat a szósszal. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
Tegyük 1-2 percre a tányérokat a grill alá, hogy a sajt megolvadjon. Tálaláskor megszórhatjuk frissítő petrezselyemmel is.