HIRDETŐ

Forrás: canva

Húsleves pulykanyakból

A húsleves pulykanyakból olyan tradicionális magyar étel, amelyet előkészítése hosszabb ideig tart, de az eredmény kárpótol a várakozásért. Gazdag, ízletes leves, ami tökéletes meleg ebéd egy hideg napra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 Minden pulykanyak Hozzáadott
  • 4 ks nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 node petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 node zellerzöld Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 8 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A pulykanyakat alaposan megmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük.

2. Lépés

Felöntjük a vizet, majd közepes lángon főzzük. Amikor a víz elkezd forrni, lehabozzuk a levest.

3. Lépés

Amikor a levünk tiszta, hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, valamint a babérlevelet.

4. Lépés

Sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk egészben a vöröshagymát is, majd kis lángon, fedő alatt tovább főzzük.

5. Lépés

Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a petrezselyem- és zellerzöldeket.

6. Lépés

Az egészet még további fél óráig főzzük.

7. Lépés

Az elkészült húslevest tálaláskor szokás szerint reszelt tormával ízesíteni, de természetesen ez elhagyható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek