HIRDETŐ

Forrás: canva

Húsleves pulykanyakból

A húsleves pulykanyakból olyan tradicionális magyar étel, amelyet előkészítése hosszabb ideig tart, de az eredmény kárpótol a várakozásért. Gazdag, ízletes leves, ami tökéletes meleg ebéd egy hideg napra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 Minden pulykanyak Hozzáadott
  • 4 ks nagy sárgarépa Hozzáadott
  • 2 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 node petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 1 node zellerzöld Hozzáadott
  • 2 ks babérlevél Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 8 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A pulykanyakat alaposan megmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük.

2. Lépés

Felöntjük a vizet, majd közepes lángon főzzük. Amikor a víz elkezd forrni, lehabozzuk a levest.

3. Lépés

Amikor a levünk tiszta, hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, valamint a babérlevelet.

4. Lépés

Sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk egészben a vöröshagymát is, majd kis lángon, fedő alatt tovább főzzük.

5. Lépés

Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a petrezselyem- és zellerzöldeket.

6. Lépés

Az egészet még további fél óráig főzzük.

7. Lépés

Az elkészült húslevest tálaláskor szokás szerint reszelt tormával ízesíteni, de természetesen ez elhagyható.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új