Forrás: canva
Húsleves pulykanyakból
A húsleves pulykanyakból olyan tradicionális magyar étel, amelyet előkészítése hosszabb ideig tart, de az eredmény kárpótol a várakozásért. Gazdag, ízletes leves, ami tökéletes meleg ebéd egy hideg napra.
Hozzávalók
- 1 Minden pulykanyak
- 4 ks nagy sárgarépa
- 2 ks fehérrépa
- 1 Közepes fej vöröshagyma
- 1 node petrezselyemzöld
- 1 node zellerzöld
- 2 ks babérlevél
- só, bors ízlés szerint
- 8 l víz
Eljárás
A pulykanyakat alaposan megmossuk, majd egy nagy fazékba tesszük.
Felöntjük a vizet, majd közepes lángon főzzük. Amikor a víz elkezd forrni, lehabozzuk a levest.
Amikor a levünk tiszta, hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, valamint a babérlevelet.
Sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk egészben a vöröshagymát is, majd kis lángon, fedő alatt tovább főzzük.
Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a petrezselyem- és zellerzöldeket.
Az egészet még további fél óráig főzzük.
Az elkészült húslevest tálaláskor szokás szerint reszelt tormával ízesíteni, de természetesen ez elhagyható.