HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Húsvéti mazsolás kalács

A húsvét tökéletes kelléke, a foszlós mazsolás kalács. Napindítónak kakaóval elengedhetetlen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 kg liszt Hozzáadott
  • 1.2 dkg Hozzáadott
  • 12 dkg cukor Hozzáadott
  • 3 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 400 ml tejszín Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 4 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • 8 dkg mazsola Hozzáadott
  • 2 kk vanília esszencia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tejet, a tejszínt, az elmorzsolt élesztőt és a tojássárgákat elkeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a cukrot, a sót és a vaníliát és kidagasztatjuk a géppel.

2. Lépés

Öt perc után adjuk hozzá a mazsolát és további két percet dagasszuk, majd meleg helyen, letakarva 45 percet érleljük a tésztát.

3. Lépés

Pihentetés után kilenc részre osztjuk a tésztát, és felgömbölyítjük őket, aztán letakarva tovább pihentetjük.

4. Lépés

Kivajazzuk a sütőformákat, a tésztákból a pihentetés után kalácsot fonunk. Ha ezzel is elkészültünk, betesszük a kalácsokat a sütőformába, majd a felvert tojásokkal megkenjük őket.

5. Lépés

Meleg helyen tovább kelesztjük a tésztákat (kb. 45 perc), közben pedig a sütőt alsó és felső sütési fokozatban 190 fok környékére melegítjük.

6. Lépés

De még előtte, újra megkenjük vékonyan a tojások sárgájával, majd ezután 10 percig 190 fokon, majd lejjebb véve 170 fokra a hőmérsékletet, további 15-20 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új