HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Húsvéti sárgatúró
Külföldön kevésbé ismert húsvéti finomság, így ha a távoli ismerősöket szeretnénk elképráztatni ne fogjuk vissza magunkat. Mindemellett, pedig még a hagyományt is ápolhatjuk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 2 l tej
- 1 csipet só
- 10 evőkanál cukor
- 1 kiskanál citromhéj
- 20 ks tojás
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
Egy fazék elkezdjük melegíteni a tejet. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és a citromhéjat.
2. Lépés
A tojásokat felütjük egy tálba. Összekeverjük, de nem teljesen simára.
3. Lépés
Óvatosan hozzáöntjük a tejhez és figyeljük ahogy a tejsavó kicsapódik a tetején.
4. Lépés
Egy gézdarabba kell kiszedni, melynek segítségével ki tudjuk préselni a fölösleges nedvességet. Szűrőbe fektetjük, azt pedig egy tálba, hogy minden lecsepeghessen.
5. Lépés
Tálalásig hűtőben tartjuk, majd szeleteljük.