HIRDETŐ

Forrás: elenahramovaphotos from Canva

Időigényes Céklás káposzta télire

A céklás káposzta télire egy ízletes és egészséges készítmény, amelyet minden háziasszony képes elkészíteni. Az elkészítése nem igényel különösebb szakértelemet és időigényes főzést, szóval bátran próbáld ki!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 kg fejes káposzta Hozzáadott
  • 1 kg cékla Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 csokor petrezselyemzöld Hozzáadott
  • 4 dl borecet Hozzáadott
  • só, cukor bors majoranna ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A káposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk, a céklát lereszeljük.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát kis kockákra vágjuk, a petrezselymet aprítjuk.

3. Lépés

Az ecetet felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, cukrot, borsot, majorannát és forraljuk.

4. Lépés

Az összetevőket nagy tálba tesszük, ráöntjük a forró levet, és alaposan összekeverjük.

5. Lépés

A keveréket steril üvegekbe töltjük, lezárjuk és szobahőmérsékleten, 2-3 napon keresztül fermentáljuk. Ezt követően hűtőben tároljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új