HIRDETŐ
Forrás: elenahramovaphotos from Canva
Időigényes Céklás káposzta télire
A céklás káposzta télire egy ízletes és egészséges készítmény, amelyet minden háziasszony képes elkészíteni. Az elkészítése nem igényel különösebb szakértelemet és időigényes főzést, szóval bátran próbáld ki!
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 2 kg fejes káposzta
- 1 kg cékla
- 1 Fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 dl borecet
- só, cukor bors majoranna ízlés szerint
- 1 l víz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A káposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk, a céklát lereszeljük.
2. Lépés
A hagymát és a fokhagymát kis kockákra vágjuk, a petrezselymet aprítjuk.
3. Lépés
Az ecetet felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a sót, cukrot, borsot, majorannát és forraljuk.
4. Lépés
Az összetevőket nagy tálba tesszük, ráöntjük a forró levet, és alaposan összekeverjük.
5. Lépés
A keveréket steril üvegekbe töltjük, lezárjuk és szobahőmérsékleten, 2-3 napon keresztül fermentáljuk. Ezt követően hűtőben tároljuk.