Forrás: Pixabay
Igazán üdítő Nektarin befőtt egyszerűen
A Nektarin befőtt egy igazán üdítő és gyümölcsös finomság, melyet önmagában, joghurttal vagy tejszínnel is fogyaszthatunk. Tökéletes édesszájúaknak, és kiemelkedő megjelenése miatt vendégeinknek is nyugodtan kínálhatunk belőle. Elkészítése egyszerű, csak egy kis türelemre van szükségünk hozzá!
Hozzávalók
- 1 kg nektarin
- 500 g cukor
- 1 vanília rúd
- 1 citrom leve
- 1 l víz
Eljárás
Mossuk meg a nektarineket, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magot. Egy nagyobb fazékban öntsük össze a vizet, a cukrot, a kivájt vanília rúd belsejét és a citrom levét, majd forraljuk fel.
Ha a cukor már teljesen feloldódott, adjuk hozzá a gyümölcsöt, és főzzük kb. 10-15 percig, míg a nektarinek megpuhulnak, de még nem esnek szét.
Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni a szirupban. Amikor már teljesen kihűlt, tegyük üvegbe a gyümölcsöket a sziruppal együtt, és zárjuk le hermetikusan.
Hagyjuk állni a hűtőben legalább 2 napig, hogy az ízek összeérjenek, majd már fogyasztható is.