HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Igazán üdítő Nektarin befőtt egyszerűen

A Nektarin befőtt egy igazán üdítő és gyümölcsös finomság, melyet önmagában, joghurttal vagy tejszínnel is fogyaszthatunk. Tökéletes édesszájúaknak, és kiemelkedő megjelenése miatt vendégeinknek is nyugodtan kínálhatunk belőle. Elkészítése egyszerű, csak egy kis türelemre van szükségünk hozzá!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg nektarin Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 vanília rúd Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a nektarineket, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magot. Egy nagyobb fazékban öntsük össze a vizet, a cukrot, a kivájt vanília rúd belsejét és a citrom levét, majd forraljuk fel.

2. Lépés

Ha a cukor már teljesen feloldódott, adjuk hozzá a gyümölcsöt, és főzzük kb. 10-15 percig, míg a nektarinek megpuhulnak, de még nem esnek szét.

3. Lépés

Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni a szirupban. Amikor már teljesen kihűlt, tegyük üvegbe a gyümölcsöket a sziruppal együtt, és zárjuk le hermetikusan.

4. Lépés

Hagyjuk állni a hűtőben legalább 2 napig, hogy az ízek összeérjenek, majd már fogyasztható is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új