HIRDETŐ

Forrás: facebook

Ínycsiklandó Szilvarózsa desszert

A Szilvarózsa egy ínycsiklandó, szemet gyönyörködtető desszert, amit könnyű összeállítani és szilvával töltik meg, majd tésztarózsákkal díszítik. A szilvarózsára jellemző az ízletes szilva és a ropogós tészta kombinációja. Ez az édesség remek választás családi összejövetelekhez, ünnepekhez vagy csak egy szokásos hétvégi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 ks nagy érett szilva Hozzáadott
  • 1 Csomag leveles tészta Hozzáadott
  • 1 tojás a kenéshez Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

2. Lépés

A leveles tésztát nyújtsuk ki kerék alakúra és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

3. Lépés

A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre.

4. Lépés

A szilva szeleteket rendezzük a tésztára körcikkben úgy, hogy a széleken hagyjunk elegendő helyet a tészta behajtásához.

5. Lépés

A tetejét szórjuk meg a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.

6. Lépés

A tészta széleit hajtsuk be a szilva szeletekre, majd kenjük meg felvert tojással.

7. Lépés

Süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sült.

8. Lépés

Hűtsük le, majd vágjuk szeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új