Forrás: facebook
Ínycsiklandó Szilvarózsa desszert
A Szilvarózsa egy ínycsiklandó, szemet gyönyörködtető desszert, amit könnyű összeállítani és szilvával töltik meg, majd tésztarózsákkal díszítik. A szilvarózsára jellemző az ízletes szilva és a ropogós tészta kombinációja. Ez az édesség remek választás családi összejövetelekhez, ünnepekhez vagy csak egy szokásos hétvégi ebédhez.
Hozzávalók
- 3 ks nagy érett szilva
- 1 Csomag leveles tészta
- 1 tojás a kenéshez
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál Fahéj
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
A leveles tésztát nyújtsuk ki kerék alakúra és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre.
A szilva szeleteket rendezzük a tésztára körcikkben úgy, hogy a széleken hagyjunk elegendő helyet a tészta behajtásához.
A tetejét szórjuk meg a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A tészta széleit hajtsuk be a szilva szeletekre, majd kenjük meg felvert tojással.
Süssük kb. 30-35 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sült.
Hűtsük le, majd vágjuk szeleteljük és tálaljuk.