Isteni édes Körtés pudingos pite
A körtés pudingos pite isteni édes, frissítő és üdítő desszert, célzottan az őszi hónapokra, amikor a körte szezonja van. Az egyszerű alappite pedig kiegészül a pudingos réteggel, amitől igazán különlegessé válik ez a sütemény.
Hozzávalók
- 1 Csomag leveles tészta
- 5 Közepes körtét
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 3 ek cukor
- 1 tk Fahéj
- 1 Csomag vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- 2 tojás
- 3 ek porcukor
Eljárás
Először is előmelegítjük a sütőt 180 Celsius fokra. Utána a körtéket meghámozzuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citrom levével, meghintjük a cukorral és reszelt citromhéjjal.
A leveles tésztát kinyújtjuk, majd belehelyezzük a sütőformába. A masszát elterítjük a tészta alján.
Egy tálban összekeverjük a vaníliás pudingport a tejjel és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután hozzáadjuk a fahéjat.
A pudingos réteget ráöntjük a körtére, majd a tetejét megszórjuk a tojással.
Az egészet 30-35 percig sütjük, míg a teteje aranybarnára sül.
Kiszedjük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Frissen, porcukorral megszórva kínáljuk.