HIRDETŐ

Isteni húsgombócos spagetti

Ezt a receptet többször elkészítettem már, és mindig nagy sikere volt. A titka az igazi olasz ízvilág elkapása, a friss hozzávalók használata és a húsgombócok gondos sütése.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús marha sertés vagy keverék Hozzáadott
  • 1 ks hagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 csipet só és bors Hozzáadott
  • 500 g spagetti tészta Hozzáadott
  • 1 doboz paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 teáskanál oregánó Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • friss parmezán sajt a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a darált húst a hagymával, a tojással, a zsemlemorzsával és a sóval-borssal. Fontos, ne dolgozzuk túl a húst, csak annyit keverjünk, hogy az összetevők összeérjenek. Így maradnak a húsgombócok puha, könnyed állagúak.

2. Lépés

Formázzunk diónyi méretű húsgombócokat a húsmasszából.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd süssük a húsgombócokat aranybarnára. Lényeges, hogy ne túl magas hőfokon süssük őket, mert kívül túlsütnek, belül pedig nyers maradnak.

4. Lépés

Főzzük ki a spagettit sós vízben al dente, vagyis ne legyen teljesen puhára főve.

5. Lépés

Főzünk egy paradicsomszószt. Dinszteljük meg a maradék hagymát és fokhagymát olívaolajon, majd adjuk hozzá a paradicsompürét és az oreganót. Főzzük 10-15 percig.

6. Lépés

Tegyük hozzá a húsgombócokat a paradicsomszószhoz és főzzük további 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

7. Lépés

Tálaljuk a spagettit a szósszal és húsgombócokkal, majd szórjunk a tetejére friss reszelt parmezán sajtot. A friss sajt kiváló összhangban van a húsgombócokkal és a paradicsomszósszal, igazán olasz ízt kölcsönöz az ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új