Forrás: Youtube
Isteni lajcsi szelet
A különleges alkalmak különleges édességeket kívánnak. De miért ne tehetnénk különlegessé akár a szürke hétköznapokat is? Ha valami igazán rendkívüli finomsággal szeretnéd kényeztetni magad vagy szeretteid, akkor a lajcsi szelet a tökéletes választás.
Hozzávalók
Tészta:
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek méz
- 2 tojás
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 tk szódabikarbóna
- 40 dkg liszt
Krém:
- 2 cs puncs pudingpor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 l tej
Csokimáz:
- 15 dkg étcsoki
- 3 ek napraforgóolaj
Eljárás
A tészta összes hozzávalóját a liszt kivételével gőz fölött 5 percig keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. A tészta ragacsos marad, ne ijedjünk meg.
A tésztát 3 részre osztjuk, és kivajazott, lisztezett tepsiben egyesével kisütjük a lapokat. Egy lap nagyjából 15 perc alatt sül meg.
A krémes töltelékhez a puncs és a vanília pudingokat fél-fél liter tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy külön tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd a keveréket két részre osztjuk.
Az egyik részét összekeverjük a puncs pudinggal, a másik részét a vaníliás pudinggal.
A tésztalapokat megtöltjük a krémekkel.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, összekeverjük az étolajjal, és ráöntjük a megtöltött tésztalapokra.