HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Isteni lajcsi szelet

A különleges alkalmak különleges édességeket kívánnak. De miért ne tehetnénk különlegessé akár a szürke hétköznapokat is? Ha valami igazán rendkívüli finomsággal szeretnéd kényeztetni magad vagy szeretteid, akkor a lajcsi szelet a tökéletes választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Tészta:

  • 1 ek cukrozatlan kakaópor Hozzáadott
  • 2 ek méz Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 20 dkg cukor Hozzáadott
  • 5 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 tk szódabikarbóna Hozzáadott
  • 40 dkg liszt Hozzáadott

Krém:

  • 2 cs puncs pudingpor Hozzáadott
  • 2 cs vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 25 dkg margarin Hozzáadott
  • 20 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott

Csokimáz:

  • 15 dkg étcsoki Hozzáadott
  • 3 ek napraforgóolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

A tészta összes hozzávalóját a liszt kivételével gőz fölött 5 percig keverjük.

2. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. A tészta ragacsos marad, ne ijedjünk meg.

3. Lépés

A tésztát 3 részre osztjuk, és kivajazott, lisztezett tepsiben egyesével kisütjük a lapokat. Egy lap nagyjából 15 perc alatt sül meg.

4. Lépés

A krémes töltelékhez a puncs és a vanília pudingokat fél-fél liter tejben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

Egy külön tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral, majd a keveréket két részre osztjuk.

6. Lépés

Az egyik részét összekeverjük a puncs pudinggal, a másik részét a vaníliás pudinggal.

7. Lépés

A tésztalapokat megtöltjük a krémekkel.

8. Lépés

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, összekeverjük az étolajjal, és ráöntjük a megtöltött tésztalapokra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új