Isteni répatorta szelet
Szuper finom répatorta recept, ami garantáltan elnyeri a tetszésed. Mascarponés krémmel kiegészítve még ellenállhatatlanabb lesz a végeredmény.
Hozzávalók
Hozzávalók a tortához
- 30 dkg liszt
- 30 dkg kristálycukor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 tk Fahéj
- 1⁄2 tk só
- 1⁄2 tk szódabikarbóna
- 3 ks sárgarépa
- 4 ks tojás
- 1 dl olaj
- 1 tk vanília esszencia
- marcipán
- dekorcukor
A krémhez
- 71⁄2 dkg vaj
- 221⁄2 dkg mascarpone
- 30 dkg porcukor
- 2 tk vanília esszencia
Eljárás
Először kivajazunk és lisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat, sót és szódabikarbónát.
Aztán összekeverjük a tojást, olajat és a vaníliát egy másik tálban.
Ehhez hozzáadjuk a lereszelt répát, elkeverjük és összekeverjük a lisztes masszával.
A keveréket tepsibe töktjük és berakjuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, ahol 30-35 percig sütjük.
A krémhez keverjük össze a mascarponét, a vajat és a vaníliát, végül adjuk hozzá a porcukrot is. Ezt a krémet alaposan kenjük el a süteményen.
Díszítésként pedig formázzunk kis marcipán répákat, zöld dekorcukorral.