Forrás: Pixabay
Ízletes egészséges cukormentes banánkenyér
Egy elragadó, nedves és ízletes banánkenyér, amely ráadásul cukormentes! Ez az egyszerű recept érett banánnal és egy csipetnyi vaníliakivonattal ízesítve tökéletes kenyeret eredményez, amely kiváló reggelire vagy desszertnek. Hozzáadott cukor nélkül egészségesebb, mégis ugyanolyan finom - így még több oka van arra, hogy egy extra szeletet egyen belőle!
Hozzávalók
- 4 érett banán
- 3 csészék teljes kiőrlésű liszt
- 2 Tojás
- 1⁄2 csésze Cukrozatlan almaszósz
- 1⁄4 csésze Tej (tetszőleges tej)
- 1 teáskanál Tiszta vaníliakivonat
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1⁄2 teáskanál só
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra, és zsírozzon ki egy 9x5 hüvelykes tepsit.
Egy nagy tálban pürésítsük simára a banánt. Keverjük bele a tojásokat, az almaszószt, a tejet és a vaníliakivonatot.
Egy külön tálban keverje össze a teljes kiőrlésű lisztet, a szódabikarbónát és a sót.
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és csak addig keverjük, amíg be nem épül.
Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, és simítsa el a tetejét.
Süssük előmelegített sütőben kb. 1 órán át, vagy amíg a kenyér közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.
Hagyja a kenyeret teljesen kihűlni a tepsiben egy rácson, mielőtt kiveszi és felszeleteli. Jó étvágyat!