Forrás: Pixabay
Ízletes és tápláló Paradicsomos húsgolyók spagettivel
Egy hagyományos, ízletes és tápláló fogás, amely révén az olasz konyhát országunkba varázsolhatjuk. A paradicsomos húsgolyók spagettivel egyaránt megfelelő főétkezésekre és vendégváró ételek színes tálalására.
Hozzávalók
- 400 g darált hús (marha vagy sertés)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 g darabolt paradicsom (konzerv is megfelelő)
- 1 teáskanál oregánó
- 1 ks mozzarella golyó
- 400 g spagetti
- só, bors
Eljárás
Keverjük össze a darált húst a lereszelt fele mozzarella golyóval. Alakítsuk kisebb golyókra a masszát.
A golyókat forró olajon pirítsuk körbe, majd vegyük ki és tegyük félre.
Az olajon dinszteljünk meg vöröshagymát és fokhagymát, majd adjunk hozzá darabolt paradicsomot és oregánót.
Amikor a paradicsom szósz besűrűsödik, tegyük vissza a húsgolyókat és fürjessük azokat a szószba.
Közben egy nagy csésze vízben főzzük meg a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint.
Végül tálaláskor a spagettire szedjük a húsgolyókat és a szószt, majd tetején szórjuk meg a maradék mozzarella sajttal.