Ízletes tartós Csemege uborka télire
A csemege uborka télire egy hagyományos magyar recept, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az év bármely szakában élvezhessük az uborka friss ízét. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig nagyon ízletes és tartós.
Hozzávalók
- 5 kg csemege uborka
- 2 Szál kapor
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ks erős paprika
- 3 ks fehér hagyma
- 2 l víz
- 10 dkg só
- 5 dkg cukor
- 2 dl ecet
Eljárás
Mossuk meg az uborkákat és vágjuk le a két végüket. A befőttes üvegeket is mossuk ki alaposan.
A hagymát, a fokhagymát és a paprikát szeleteljük fel, a kaprot pedig tartsuk egészben.
Az üvegek aljára tegyük bele a fűszereket, majd rétegezzük bele az uborkát.
Külön edényben készítsünk szirupot a vízből, a sóból, a cukorból és az ecetből. Ezt forraljuk fel.
Amint a szirup forr, öntsük az uborkás üvegekre. Az uborkáknak teljesen el kell süllyednie a lében.
Tegyük rá az üvegek tetejét és helyezzük őket egy nagyobb lábosba, melyet félig töltöttünk vízzel. Forraljuk vízfürdőben 15-20 percig.
Ha kihűltek az üvegek, címkézzük meg őket és tároljuk hűvös, sötét helyen.