HIRDETŐ

Ízletes tartós Csemege uborka télire

A csemege uborka télire egy hagyományos magyar recept, amely lehetővé teszi számunkra, hogy az év bármely szakában élvezhessük az uborka friss ízét. Az elkészítése egyszerű, a végeredmény pedig nagyon ízletes és tartós.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 5 kg csemege uborka Hozzáadott
  • 2 Szál kapor Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ks erős paprika Hozzáadott
  • 3 ks fehér hagyma Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 10 dkg Hozzáadott
  • 5 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 dl ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az uborkákat és vágjuk le a két végüket. A befőttes üvegeket is mossuk ki alaposan.

2. Lépés

A hagymát, a fokhagymát és a paprikát szeleteljük fel, a kaprot pedig tartsuk egészben.

3. Lépés

Az üvegek aljára tegyük bele a fűszereket, majd rétegezzük bele az uborkát.

4. Lépés

Külön edényben készítsünk szirupot a vízből, a sóból, a cukorból és az ecetből. Ezt forraljuk fel.

5. Lépés

Amint a szirup forr, öntsük az uborkás üvegekre. Az uborkáknak teljesen el kell süllyednie a lében.

6. Lépés

Tegyük rá az üvegek tetejét és helyezzük őket egy nagyobb lábosba, melyet félig töltöttünk vízzel. Forraljuk vízfürdőben 15-20 percig.

7. Lépés

Ha kihűltek az üvegek, címkézzük meg őket és tároljuk hűvös, sötét helyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új