Forrás: whitewish via iStockPhotos
"Jajangmyeon" koreai tészta sertéshússal és babpasztával
Szeretem elkészíteni ezt a hagyományos koreai ételt. A Jajangmyeon egy kiadós és laktató étel, tele ízekkel és kényelemmel. Ezt a receptet Dél-Koreában töltött időm alatt tanultam meg. Igazán érdekes látni, hogy egyszerű hozzávalókból milyen mélységű és karakteres ételeket lehet készíteni. Ha úgy tetszik, egy tálba zárt ölelés.
Hozzávalók
- 2 Adagok Tészta (udon vagy ramen)
- 2 Tablespoon növényi olaj
- 200 g Sertés hasa, apró kockákra vágva
- 1 kockára vágva hagyma
- 1 kis Szeletelt cukkini
- 2 kockára vágva Burgonya
- 4 Tablespoon Chūnjang (kínai fekete babpaszta)
- 2 Tablespoon cukor
- 2 Csészék víz
- 1 Tablespoon Kukoricakeményítő (nem kötelező)
Eljárás
A koreai Jajangmyeon receptje néhány lépést és egy maréknyi hozzávalót igényel, de összességében ez a recept elég egyszerű. Csak arra ügyeljünk, hogy ne főzzük túl a hozzávalókat, hogy megőrizzük az állagukat. A Jajangmyeon a koreai konyha egyik népszerű étele. Gyakran fogyasztják a Fekete Napon, a szinglik ünnepén, és számos koreai drámában is szerepel. Ennek a receptnek a szépségéhez tartozik a rugalmassága - szinte bármilyen zöldség hozzáadható, ami éppen kéznél van, és mindig nagy sikert arat. Ez teszi ezt egy nagyszerű mindennapi fogássá, amelyet mindig szívesen készítünk.
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Fontos, hogy ne főzzük túl, különben megpuhulnak a mártásban.
Amíg a tészta fő, melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben, és süsse a sertéshasat, amíg barnára és ropogósra sül. Ekkor jönnek elő az első ízrétegek.
Adja hozzá a hagymát, a cukkinit és a burgonyát, és időnként megkeverve süsse körülbelül 5 percig, amíg barnulni nem kezd. A zöldségeknek nem szabad túl puhának lenniük, egy kis textúra mélységet ad az ételnek.
Most adjuk hozzá a chūnjangot. Serpenyőben megsütjük, hogy fokozzuk az aromáját, és csökkentsük a fekete babpaszta keserűségét. A cukor segít elérni az édes és a sós közötti kellemes egyensúlyt.
Keverjük bele a vizet és a keményítőt, majd pároljuk. A keményítő segít besűríteni a mártást, de ha hígabb mártást szeretne, elhagyhatja.
Amint a szósz elérte a kívánt állagot, adjuk hozzá a főtt tésztát, és keverjük jól össze.
Ossza a koreai Jajangmyeon tálat két tálba, és tálalja. Jó étvágyat!