HIRDETŐ

Forrás: whitewish via iStockPhotos

"Jajangmyeon" koreai tészta sertéshússal és babpasztával

Szeretem elkészíteni ezt a hagyományos koreai ételt. A Jajangmyeon egy kiadós és laktató étel, tele ízekkel és kényelemmel. Ezt a receptet Dél-Koreában töltött időm alatt tanultam meg. Igazán érdekes látni, hogy egyszerű hozzávalókból milyen mélységű és karakteres ételeket lehet készíteni. Ha úgy tetszik, egy tálba zárt ölelés.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 Adagok Tészta (udon vagy ramen) Hozzáadott
  • 2 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • 200 g Sertés hasa, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 1 kis Szeletelt cukkini Hozzáadott
  • 2 kockára vágva Burgonya Hozzáadott
  • 4 Tablespoon Chūnjang (kínai fekete babpaszta) Hozzáadott
  • 2 Tablespoon cukor Hozzáadott
  • 2 Csészék víz Hozzáadott
  • 1 Tablespoon Kukoricakeményítő (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A koreai Jajangmyeon receptje néhány lépést és egy maréknyi hozzávalót igényel, de összességében ez a recept elég egyszerű. Csak arra ügyeljünk, hogy ne főzzük túl a hozzávalókat, hogy megőrizzük az állagukat. A Jajangmyeon a koreai konyha egyik népszerű étele. Gyakran fogyasztják a Fekete Napon, a szinglik ünnepén, és számos koreai drámában is szerepel. Ennek a receptnek a szépségéhez tartozik a rugalmassága - szinte bármilyen zöldség hozzáadható, ami éppen kéznél van, és mindig nagy sikert arat. Ez teszi ezt egy nagyszerű mindennapi fogássá, amelyet mindig szívesen készítünk.

2. Lépés

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Fontos, hogy ne főzzük túl, különben megpuhulnak a mártásban.

3. Lépés

Amíg a tészta fő, melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben, és süsse a sertéshasat, amíg barnára és ropogósra sül. Ekkor jönnek elő az első ízrétegek.

4. Lépés

Adja hozzá a hagymát, a cukkinit és a burgonyát, és időnként megkeverve süsse körülbelül 5 percig, amíg barnulni nem kezd. A zöldségeknek nem szabad túl puhának lenniük, egy kis textúra mélységet ad az ételnek.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a chūnjangot. Serpenyőben megsütjük, hogy fokozzuk az aromáját, és csökkentsük a fekete babpaszta keserűségét. A cukor segít elérni az édes és a sós közötti kellemes egyensúlyt.

6. Lépés

Keverjük bele a vizet és a keményítőt, majd pároljuk. A keményítő segít besűríteni a mártást, de ha hígabb mártást szeretne, elhagyhatja.

7. Lépés

Amint a szósz elérte a kívánt állagot, adjuk hozzá a főtt tésztát, és keverjük jól össze.

8. Lépés

Ossza a koreai Jajangmyeon tálat két tálba, és tálalja. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új