HIRDETŐ

Forrás: whitewish via iStockPhotos

"Jajangmyeon" koreai tészta sertéshússal és babpasztával

Szeretem elkészíteni ezt a hagyományos koreai ételt. A Jajangmyeon egy kiadós és laktató étel, tele ízekkel és kényelemmel. Ezt a receptet Dél-Koreában töltött időm alatt tanultam meg. Igazán érdekes látni, hogy egyszerű hozzávalókból milyen mélységű és karakteres ételeket lehet készíteni. Ha úgy tetszik, egy tálba zárt ölelés.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 2 Adagok Tészta (udon vagy ramen) Hozzáadott
  • 2 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • 200 g Sertés hasa, apró kockákra vágva Hozzáadott
  • 1 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 1 kis Szeletelt cukkini Hozzáadott
  • 2 kockára vágva Burgonya Hozzáadott
  • 4 Tablespoon Chūnjang (kínai fekete babpaszta) Hozzáadott
  • 2 Tablespoon cukor Hozzáadott
  • 2 Csészék víz Hozzáadott
  • 1 Tablespoon Kukoricakeményítő (nem kötelező) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A koreai Jajangmyeon receptje néhány lépést és egy maréknyi hozzávalót igényel, de összességében ez a recept elég egyszerű. Csak arra ügyeljünk, hogy ne főzzük túl a hozzávalókat, hogy megőrizzük az állagukat. A Jajangmyeon a koreai konyha egyik népszerű étele. Gyakran fogyasztják a Fekete Napon, a szinglik ünnepén, és számos koreai drámában is szerepel. Ennek a receptnek a szépségéhez tartozik a rugalmassága - szinte bármilyen zöldség hozzáadható, ami éppen kéznél van, és mindig nagy sikert arat. Ez teszi ezt egy nagyszerű mindennapi fogássá, amelyet mindig szívesen készítünk.

2. Lépés

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Fontos, hogy ne főzzük túl, különben megpuhulnak a mártásban.

3. Lépés

Amíg a tészta fő, melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben, és süsse a sertéshasat, amíg barnára és ropogósra sül. Ekkor jönnek elő az első ízrétegek.

4. Lépés

Adja hozzá a hagymát, a cukkinit és a burgonyát, és időnként megkeverve süsse körülbelül 5 percig, amíg barnulni nem kezd. A zöldségeknek nem szabad túl puhának lenniük, egy kis textúra mélységet ad az ételnek.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a chūnjangot. Serpenyőben megsütjük, hogy fokozzuk az aromáját, és csökkentsük a fekete babpaszta keserűségét. A cukor segít elérni az édes és a sós közötti kellemes egyensúlyt.

6. Lépés

Keverjük bele a vizet és a keményítőt, majd pároljuk. A keményítő segít besűríteni a mártást, de ha hígabb mártást szeretne, elhagyhatja.

7. Lépés

Amint a szósz elérte a kívánt állagot, adjuk hozzá a főtt tésztát, és keverjük jól össze.

8. Lépés

Ossza a koreai Jajangmyeon tálat két tálba, és tálalja. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek